Agenția Italiana pentru Comerț Exterior-București, in cadrul activităților prevăzute pe durata celei de-a XI-a ediții a Festivalului italian in Romania, a organizat sub patronajul Ambasadei Italiei la București o serie de întâlniri bilaterale, in zilele de luni 10 iunie si marți 11 iunie, adresate întreprinzătorilor din domeniul construcțiilor, al materialelor si produselor pentru construcții, hidroizolații, izolații, articole termo-hidro-sanitare, marmura, piatra, granit, aplicații software pentru construcții, studii de proiectare, design interior, pardoseli, economie energetica, climatizare, mobilier, recuperare, mentenanța, restaurare, tâmplărie, uși, case si prefabricate din lemn, mașini pentru excavații si terasamente, platforme elevatoare, mașini pentru construcții, macarale etc.

In data de 11 iunie a avut loc la sediul Federației Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC) o întâlnire cu d.na Adriana Iftime, Director General FPSC si dl. Lorincz Baranabas, Director Executiv al Patronatului Producătorilor de Tâmplărie Termoizolanta (PPTT) si întreprinzătorii italieni prezenți la București. Delegația italiana compusa din reprezentanții a trei firme, si anume: METAL.RI Srl din Bitetto (BA), Soc Coop ARCHEOLOGIA din Florența si ZOOMLION CIFA EUROPA Srl din Senago (Milano) a fost însoțita de dl. Filippo Petz, Director al Agenției italiene pentru Comerț Exterior (ICE) si d.na Giovanna La Sala, Biroul Comercial al Ambasadei Italiei la Bucuresti.

In cadrul întâlnirii întreprinzătorii italieni au avut oportunitatea de a cunoaște mai bine piața construcțiilor din Romania si s-au evaluat posibilități de colaborare cu membrii FPSC.

Întreprinderile italiene participante:

 

Metal.Ri S.r.l, întreprindere specializata in proiectare de structuri mixte (beton armat); a dezvoltat sistemul MTR®, care reprezintă o soluție avansata de structuri orizontale formate din grinzi cu zabrele de tip MTR® A, MTR® T si MTR® C, precum si un software de calcul MTR®.  In mod specific: grinda MTR® A deține intr-un element unic auto portantă, armatura si blocuri de închidere; grinda MTR® T consta intr-un prefabricat ușor pentru sisteme de construcții tradiționale; grinda MTR® C reprezintă soluția optima in intervențiile in care este necesara rezistenta la foc.

 

 

ZOOMLION CIFA EUROPE S.r.l, este o societate controlata de CIFA S.p.a, care de 90 de ani proiectează, produce si distribuie inovație in domeniul construcțiilor, precum si membra a grupului ZOOMLION. Obiectul de activitate al societății este comercializarea in Europa de macarale cu turn, automacarale si de motostivuitoare marca ZOOMLION.

 

 

Soc. Coop. Archeologia, o societate care se bucura in interior de coexistenta mai multor profesioniști înalt calificați. Se ocupa de lucrări de execuție si de consultanta in arheologie si in restaurare. Constituie in acest domeniu o realitate antreprenoriala lider in Italia. Are la activ lucrări cu caracter internațional, cum ar fi lucrările de restaurare si fortificație din Malta si a siturilor arheologice UNESCO din Liban (Baalbek si Tiro).