TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE A FORUMULUI Patronatului Societatilor din Constructii ,, PREZENT SI VIITOR IN CONSTRUCTII,,

 

SECTIUNEA 1. ACCEPTAREA CONDITIILOR

1.1. Forumul constructorilor (denumit in continuare “forumul”) este deschis tuturor persoanelor/companiilor (denumite in continuare "utilizatori") care doresc sa isi creeze un cont si sa schimbe pareri sau sa puna intrebari pe baza unor teme deja prestabilite, sa contribuie cu testimoniale pentru situatiile intalnite (spre exemplu, insa fara a se limita la situatiile in care au fost implicate autoritatile) si sa incarce fotografii, in conformitate cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului si forumului gazduit.

1.2. Folosirea acestui forum, apartinand site-ului www.psc.ro, presupune acceptarea in totalitate a termenilor si conditiilor expuse in continuare.

Termenii si conditiile pot fi schimbate in orice moment de catre moderatorul forumului, fara notificarea prealabila a persoanelor care le utilizeaza.

Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile pentru utilizarea forumului pentru a le putea consulta in orice moment. In cazul in care nu sunt de acord cu conditiile impuse, utilizatorii trebuie sa inceteze accesarea forumului.

1.3. Moderatorii forumului nu isi asuma nicio raspundere in cazul in care anumite informatii sunt furnizate cu intarziere, sunt pierdute, sterse sau nu pot fi stocate pe servere din orice motive. De asemenea, moderatorii nu isi asuma nicio raspundere pentru consecintele care pot aparea datorita intarzierii, pierderii sau inexactitatii informatiilor publicate sau existente pe forum. Utilizatorii vor folosi informatiile furnizate pe forum pe propria lor raspundere, iar in cazul unei daune generata de utilizarea serviciilor sau informatiilor furnizate pe forum, moderatorul va fi absolvit de orice raspundere.

 

SECTIUNEA 2. DREPTURILE SI OBLIGATIILE UTILIZATORULUI

2.1. Utilizatorul isi asuma intreaga raspundere de orice natura pentru informatiile pe care le transmite sau le publica pe Internet folosind serviciile formului. Administratia forumului nu are nici o responsabilitate juridica fata de informatiile publicate sau transmise pe Internet de utilizatori.

2.2. Orice utilizator care posteaza un comentariu pe forum, trebuie sa detina drepturile de autor asupra comentariului si autorizatia necesara pentru postarea lui.

2.3. Comentariile postate pe acest forum trebuie sa se refere exclusiv la sectorul constructiilor si la subiectele initiate de moderatorii forumului , reprezentanti ai Patronatul Societatilor din Constructii.

2.4. Utilizatorului ii este interzis sa posteze prin intermediul forumului comentarii sau informatii care:

  1. contin cuvinte obscene sau indecente, sunt contrare bunelor moravuri, contin detalii defaimatoare sau jignitoare in general sau in mod direct pentru persoane de o anumita rasa, entitate, religie, orientare sexuala sau grup socio-economic;
  2. contin amenintari catre orice terta persoana, loc, afacere sau grup, lezeaza intimitatea, dreptul la viata privata si/sau alte drepturi ale oricarei terte persoane, firmelor sau entitatilor si incalca legile si reglementarile aplicabile;

iii. sunt publicitare sau de natura promotionala, contrare ordinii publice sau decentei, sau revizioniste;

  1. contin informatii cu caracter politic;
  2. incalca drepturile de autor si/sau imagine, drepturile aplicabile la baze de date si marci inregistrate;
  3. contin numere de telefon si/sau adrese de e-mail care nu sunt publice, fara autorizarea prealabila a persoanelor in cauza.

2.5. De asemenea, utilizatorilor le este interzis

(i) sa foloseasca forumul pentru a soca, intimida, hartui sau rani pe ceilalti,

(ii) sa deturneze forumul folosindu-l, de exemplu, ca si loc de intalnire, sau

(iii) sa foloseasca forumul pentru castiguri personale, pentru a face publicitate sau a comunica materiale promotionale.

2.6. Utilizatorii nu trebuie sa furnizeze in comentariile de pe forum date personale (numere de telefon, adrese de e-mail etc.) pentru a evita utilizarea rau intentionata a acestor informatii de catre terte persoane.

2.7. Utilizatorii trebuie sa aiba in vedere un comportament politicos pe forum, pentru ca dezbaterile sa se deruleze fara probleme. De asemenea, utilizatorii trebuie sa evite greselile de ortografie din comentariile lor si sa evite abrevierile, acronimele, initialele, simbolurile etc., atunci cand este posibil,

deoarece astfel ceilalti utilizatori vor intelege mai usor mesajul transmis.

2.8. Orice comentariu postat pe forum poate fi furnizat printr-un motor de cautare si, prin urmare, poate fi vizualizat printr-o audienta externa.

2.9. Forumul inmagazineaza in baza de date a Patronatului Societatilor din Constructii toate informatiile care vor permite identificarea utilizatorilor si pastreaza o arhiva privata a tuturor comentariilor postate. La cererea scrisa a utilizatorilor, datata si semnata, trimisa pe adresa str. Alexandrina nr.20-22, Bloc C2, Et.2, sector 1, Bucuresti, le va garanta acestora exercitarea drepturilor de informare şi acces, rectificare şi ştergere a datelor cu caracter personal, precum si de opozitie, conform Regulamentului  UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

2.10. Informatiile din forum pot fi transmise numai unei autoritati judiciare, la cererea acesteia.

 

SECTIUNEA 3. REGULI DE MODERARE

3.1. Postarile pe forum sunt moderate retrospectiv, adica acestea sunt verificate de catre moderatori dupa publicarea lor pe forum. Moderatorii se asigura ca sunt relevante comentariile postate pentru tema dezbaterii in cauza, observa legile si normele in vigoare si faciliteaza schimburi constructive.

3.2. Moderatorii forumului vor depune toate eforturile (tehnic sau de alta natura) pentru functionarea in bune conditii a forumului.

3.3. Moderatorii isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta termenii si conditiile pentru utilizarea forumului, conform art. 2.4. si 2.5. de mai sus, sau care pot aduce atingere in orice mod scopului forumului.

3.4. Utilizatorii pot anunta moderatorii cu privire la orice comentariu pe care il considera ca nu respecta

termenii si conditiile pentru utilizarea forumului sau este de natura socanta.

 

SECTIUNEA 4. DREPTURILE SI OBLIGATIILE CITITORULUI

4.1. Toti cei care citesc un comentariu trebuie sa respecte drepturile de proprietate intelectuala ale autorului. Cititorii trebuie sa aiba grija pentru a evita reproducerea sau raspandirea comentariilor publicate pe alte medii (forumuri, bloguri etc.), fara autorizatie prealabila din partea autorilor.

4.2. Cititorii au dreptul sa reproduca informatiile dintr-un comentariu, in scopul consultarilor particulare, sau sa reproduca si sa difuzeze extrase scurte dintr-un comentariu pentru scopuri de informare sau de cercetare, cu conditia ca acestia sa mentioneze numele forumului si cel al autorului (numele de user pe forum sau numele real).

 

SECTIUNEA 5. RESPONSABILITATE/LIMITAREA RASPUNDERII

5.1. Administratorul forumului nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care serviciile sale nu pot fi accesate de catre utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale.

5.2. Administratorul forumului isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a utilizatorului. De asemenea, administratorul forumului isi rezerva dreptul de a inceta furnizarea serviciilor sale catre orice utilizator, in cazul in care acesta a incalcat una dintre conditiile mentionate mai sus. In cazuri exceptionale, administratorul forumului isi rezerva dreptul de a inceta furnizarea serviciilor sale in orice moment.

PATRONATUL SOCIETATILOR DIN CONSTRUCTII