Ce strategii poate adopta România pentru a creşte eficienţa termică a României, este producţia de energie termică neglijată în beneficiul energiei electrice, ce soluţii de finanţare pentru reabilitarea termică a blocurilor există, sunt doar câteva dintre întrebările la care Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii, in calitate de partener, va invita sa gasiti un raspuns in cadrul Forumului

„ENERGIA TERMICĂ – strategii pentru România”

eveniment ce va avea loc joi, 24 septembrie 2015, începând cu ora 10:00, la Palatul Parlamentului, Sala Drepturilor Omului. 

 

 

 

Speakeri confirmaţi:

  • Andrei GEREA, Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri
  • Marius NICAMinistrul Fondurilor Europene
  • Sirma CARAMAN, Secretar de Stat, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice
  • Iulian IANCU, Preşedinte, Comisia pentru industrii şi servicii, Camera Deputaţilor
  • Niculae HAVRILEŢ, Preşedinte, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei
  • Doru CIOCAN, Preşedinte, Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice
  • Emil CALOTĂ, Vicepreşedinte, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei
  • Ion-Gabriel TĂNASE, Director general, RADET Bucureşti

 

Reţelele de termoficare sunt la ora actuală recunoscute ca mijlocul de ameliorare a eficacităţii energetice, facilitând utilizarea energiei regenerabile şi ar trebui astfel integrate în proiecte de infrastructură cât mai curând posibil.

În România, eficacitatea sistemelor centralizate de încălzire este foarte redusă, ameninţând durabilitatea acestora în mai multe oraşe.  În 2014, pierderile medii de căldură în reţelele de distribuţie erau 30%, în condiţiile în care acestea nu ar trebui să depăşească 15%.

Este necesară o strategie pentru atragerea de investitori şi operatori privaţi, printr-o viziune pe termen lung, transparentă şi predictibilă a legislaţiei şi a schemelor de suport adoptate în domeniu. Totodată majoritatea blocurilor de locuinţe din România, construite după proiecte elaborate în perioada 1950 – 1990, prezintă un nivel scăzut de izolare termică, iar aceasta se traduce în facturi mari pentru încălzire. Eficientizarea energetică a blocurilor ridicate în perioada comunistă a fost una dintre principalele preocupări ale ultimilor ani. 

Evenimentul, care va fi moderat  de Alessandra STOICESCU, director executiv  Intact Media Group, va aşeza la masa dezbaterilor principalii jucători ai domeniului: reprezentanţi  ai autorităţilor, ai companiilor din sectorul energiei, asociaţiilor din domeniu, companii de consultanţă, firmelor de construcţii.                

Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati si

Prezentarea Forumului Energie Termica 2015 si  Agenda Forumului Energie Termica 2015