Stimati colegi, membri PSC,

 

Asa cum deja cunoasteti, in aceasta perioada, fiecare companie are puterea de a decide cum sa directioneze o parte din impozitul pe profit/venit catre sponsorizarea unor cauze pe care le considera benefice. 

Este o modalitate usoara prin care companiile pot sustine activitatea patronatului nostru.

Toate rezultatele activitatii PSC sunt spre beneficiul intregii comunitati, sponsorizand patronatul, sprijiniţi intregul mediu de afaceri din sectorul constructiilor. 

 

Toate organizatiile au nevoie de resurse financiare pentru a-si sustine activitatea si avand in vedere obiectivul nostru de a reprezenta cat mai bine acest sector si a sprijini digitalizarea - obiectiv al noului exercitiu financiar european 2021-2027, va aducem la cunostinta faptul ca am initiat o campanie de strangere de fonduri la care va invitam sa participati.  Viitorii nostri parteneri vor beneficia de promovare si mediatizare cu ocazia evenimentelor ce vor avea loc pe aceasta tema.

 

 • Din punctul de vedere al impozitului pe profit/venit cheltuielile de sponsorizare sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit/venit. În situatia în care entităţile efectuează sponsorizări potrivit Legii privind sponsorizarea nr. 32/1994, în baza unui Contract de sponsorizare, atunci acestea se deduc din impozitul pe profit/venit datorat.
 • Când sponsorizarea se efectuează în bani, nu apar implicaţii din punctul de vedere al T.V.A.
Cum calculați suma:
 • Plătitorii de impozit pe PROFIT: Suma deductibilă este valoarea minima dintre 20% din impozitul pe profit (16%) și 0,75% din cifra de afaceri a anului 2020 
 • Plătitorii de impozit pe VENITURILE MICROINTREPRINDERILOR: Suma deductibilă nu poate depăși 20% din impozitul pe venit (3%)

Ce declaratii fiscale depuneți:

 • Plătitorii de impozit pe PROFIT: Depuneți declarația 107, recapitulativă, în care evidențiați persoanele juridice și sumele sponsorizate, până la data de 25 martie anul urmator inclusiv, respectiv până la data de 25 februarie anul urmator inclusiv, în cazul contribuabililor prevăzuți la art. 41 alin. (5) lit.a) și b) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. De asemenea, îndeclarația 100, suma impozitului declarat și datorat bugetului de stat se diminuează cu sumă sponsorizată.
 • Plătitorii de impozit pe VENITURILE MICROINTREPRINDERILOR: Depuneți declarația 107, recapitulativă, în care evidențiați persoanele juridice și sumele sponsorizate, până pe 25 ianuarie anul următor. De asemenea, în declarația 100 suma impozitului declarat și datorat bugetului de stat se diminuează cu suma sponsorizată.
Precizari
 • Sponsorizarea trebuie sa fie inregistrata in contabilitate in anul pentru care se face plata impozitului (adica in anul 2020 din profitul/venitul din 2020)
 • O firma are dreptul sa acorde sponsorizari si peste limitele mentionate mai sus, dar pentru suma ce depaseste limita indicata se plateste impozit pe profit

PSC este înscris începând cu data de 17.04.2019 în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.
Verificarea se poate face pe https://www.anaf.ro/RegistrulEntitatilorUnitatilorCult/ introducand codul de identificare fiscala 17526485.

 

Va multumim !

Patronatul Societatilor din Constructii

 

Date PSC:

 • Denumire: Patronatul Societatilor din Constructii
 • Codul de identificare fiscală: 17526485
 • Contul bancar in lei (IBAN): RO11 RZBR 0000 0600 0593 4849, deschis la Raiffeisen Bank, Sucursala Vitan, Bucuresti
 • Sediu social: Bucuresti, str. Alexandrina, nr. 20-22, et. 2, ap. 3, cam.5, sector 1
 • Date de contact: Tel. 0726 138 662, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , www.psc.ro