Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației anunță noi îmbunătățiri în reglementările privind domeniul construcțiilor. Cseke Attila a supus astăzi dezbaterii publice un Ordin de ministru privind modificarea reglementărilor din domeniul atestării verificatorilor de proiecte și a experților tehnici în construcții și a anunțat organizarea unor examene în vederea consolidării corpului de specialiști.

A fost o lipsă acută de experți în domeniu, majoritatea celor care au un astfel de atestat fiind cu mult peste vârsta pensionării, iar examenele pentru noi experți de securitate la incendiu nu au fost organizate de trei ani” – anunță ministrul.

Verificatorii de proiecte și experții tehnici în construcții au sarcina, printre altele, de a verifica dacă au fost luate măsurile necesare asigurării rezistenței mecanice și stabilității unei clădiri, a drumurilor și a căilor ferate, a siguranței clădirilor în cazul unui cutremur sau al unui incendiu, respectiv dacă au fost implementate reglementările sanitare, de igienă sau de eficiență energetică.

ARTICOL INTEGRAL : https://www.mlpda.ro/subarticles/5/simplificareregimconstructiiconsolidarecorpverificatoriexperti