Erbaşu, PSC: Dacă reuşeşti să ajungi la un anumit nivel există şansa să fii din punct de vedere al preţului mult mai competitiv decât marile companii europene şi mondiale ,,Costul managementului românesc este mult mai scăzut decât cel din Occident".

Patronatul Societăţilor din Construcţii (PSC), membru al UGIR, a organizat, joi, un forum internaţional având ca temă: "Accesul constructorilor şi dezvoltatorilor în piaţa globalizată. Etica şi securitatea afacerilor".  În deschiderea Forumului, preşedintele PSC, Cristian Erbaşu, a spus că există probleme fundamentale care împiedică constructorii români să pătrundă pe noi pieţe, chiar dacă în România sunt şi vor fi foarte multe proiecte în următorii zece ani. "Este nevoie de o colaborare strânsă între toţi factorii care se implică într-un proiect, atât statul prin instituţia Ministerului de Externe, cât şi băncile, ele fiind de fapt baza demarării unor astfel de proiecte în afara ţării", a declarat Erbaşu. 


Preşedintele Uniunii Europene a Dezvoltatorilor şi Antreprenorilor din Construcţii  - UEPC, Jose Manuel Galindo Cueva, a spus că globalizarea înseamnă implicit şi colaborare, iar aceasta este sinonimă cu afacerile. El a afirmat că există mari oportunităţi de investiţii în Europa. 
,,Europa este calificată prin experienţa sa, şi tehnologiile care le poate folosi. Uneori pieţele internaţionale nu sunt foarte uşor de accesat de companii şi ţări singure. Este nevoie de un cadru să fie sprijinite pentru a face faţă acestei situaţii. UEPC este un instrument foarte util pentru dumneavoastră", a declarat Cueva, în cadrul Forumului PSC. El a spus că etica în afaceri s-a schimbat şi că lipsa de etică provoacă pierderi în companii şi firme, pentru că etica merge mână în mână cu respectarea cadrului legal. 

,,Piaţa este a integratorilor, a celor care reuşesc să ajungă cât mai aproape de satisfacerea cererii care are valori mari. O şansa a României care ţine de geografie şi pe care ar fi păcat să o ratăm este tocmai aceasta a coridoarelor logistice şi a modului în care vom reuşi să captăm o parte din transporturi de produse dintre est spre centrul şi vestul Europei din România prin Portul Constanţa şi prin infrastructura de transport a Dunării. Este important să ne conectăm la aceste coridoare logistice care au impact direct asupra posibilităţilor de a face afaceri în sectorul dumneavoastră. Depinde de noi dacă vom valorifica mai repede decât Bulgaria sau ţările din zonă acest fantastic avantaj de localizare sub aspectul transformărilor logistice care au loc în lume în momentul de faţă. De asemenea, este clar că integratorii nu se pot baza decât pe clustere şsi pe reţele. Cuvântul de ordine este construirea unor reţele puternice care să permită să aveţi rolul de integratori", le-a transmis constructorilor Costin Lianu, director general la Ministerul Economiei.   
,,Ministerul Dezvoltării susţine certificarea operatorilor din construcţii. Certificarea este necesară pentru asigurarea calitatii lucrarilor. Nu putem asigura certificarea fără pregătirea specialiştilor din construcţii. Trebuie să avem puncte de certificare în întreaga ţară", a spus şi Cristian Paul Stamatiade, director general în cadrul Ministerului Dezvoltării.

 

Ambasadorul Irakului, la Bucureşti, Omer Ahmed Karim Berzinji, a afirmat că unul din obiectivele sale principale în România este să încurajeze investiţiile în Irak, precizând că există o lege a investiţiilor care încurajează investitorii străini să investească in Irak. ,,Irakul reprezintă un munte de aur. Vă invit să veniţi să ne ajutaţi să scoatem aurul din acest munte", a declarat ambasadorul Irakului, la forumul PSC.

 

Pentru a citi articolul integral, va invitam sa accesati link-ul: http://www.curierulnational.ro/Economie/2013-11-11/Constructorii+romani+vor+pe+pietele+emergente