Cine nu a visat sa aiba o casuta in copac de cand era mic? Sa se joace cu prietenii, sa se ascunda, sa isi creeze singur povesti si aventuri. O casuta in copac este un vis pana si pentru maturi, de ce nu?


La construirea unei casute in copac trebuie avute in vedere mai multe aspecte:

  • tipul de copac – cei mai rezistenti sunt bradul, frasinul, fagul, stejarul si marul
  • copacul sa nu aiba boli – este posibil sa cedeze la un moment dat (va trebui consultata o persoana specialista in domeniu)
  • materiale – scanduri de lemn, cuie din otel
  • inaltimea fata de sol – este recomandat in principiu ca o casuta in copac sa nu fie construita la mai mult de 3 m de sol (iti protejezi mai bine copiii asa), dar unii designeri si ingineri au construit casute in copac si la zeci de metri distanta de sol (pentru adulti, desigur)
    Pentru a va arata unele constructii de acest tip, am alcatuit o lista cu 5 casute in copac. Cine stie, cu ceva mai mult curaj si un loc bun, va puteti construi singuri casuta in copac!

 

 1. Casuta din copac … drept birou

Da, cine s-ar fi gandit sa isi faca propriul birou intr-un…copac, inpadure? E o solutie pe cat de indrazneata, pe atat de buna, pentru ca astfel esti departe de toata agitatia biroului propriu zis, departe de oras. Iti poti face in liniste treburile, fara sa fi deranjat de nimic. Faci o naveta zilnica, de-acord, dar nu crezi ca merita? Te sui in masina, nu trebuie sa te imbraci la patru ace, si biroul te asteapta in aerul curat si mirosul placut de brad.

 

 

2. Casuta din copac … semicirculara

Nu prea ati mai vazut casute in copac de acest gen, asa-i? Forma lor semicirculara este neobisnuita, dar nu inseamna ca nu este o idee grozava si ca nu se poate face! Este un tip modern de casute in copac (da, nu toate sunt traditionale, omul doar e inventiv!). Acest gen de casute este executat de o firma din Germania, numita Baumraum, ce accepta comenzi si international.

 

 

 

3. Casuta din copac … luminoasa

Sunt absolut revolutionare! Sunt numite „O2 Sustenability„, implicand un echilibru cat mai bun dintre natura si nevoile omului, precum accesul la electricitate. Aceste casute au forme aproape geometrice. Structura lor este alcatuita din metal, podeaua este din lemn, iar invelisul dintr-o panza tare. Firesc, o astfel de casuta in copac nu poate fi potrivita decat pentru zone calde sau doar pe timp de vara. La fel cum ii spune si numele si asa cum se vede din fotografii, este o varianta ecologica la ceea ce inseamna locuinta.

 

 

 

4. Casuta din copac … in forma de ou

V-ati imaginat vreodata ca si casuta preferata sa fie sub forma de ou? Da, putin probabil. Aceasta idee a avut-o un designer japonez de casute in copac. La ea se ajunge urcand o scara in spirala. Si felul in care arata parca te trimite cu gandul la o supravietuire in padure, la Robinson Crusoe chiar!

 

 

 

5. Casuta din copac … modelul clasic

Desi este modelul clasic, cel care ne vine primul in minte cand ne gandim la o casuta in copac, este spatioasa si poate fi amenajata intr-un mod foarte variat, in functie de dorintele si visele fiecaruia. Se poate mobila si utila, dar se poate lasa si cat mai goala, cu un sac de dormit si un termos, un joc de carti si prieteni dragi :).

 

Sursa: aici.