Piata constructiilor din Romania a suferit un declin de 40% in ultimii cinci ani, de la 15 miliarde de euro, la circa 9 milioane de euro, sectorul fiind vizibil afectat in urma declinului: multe firme specializate au intrat in insolventa sau faliment, apetitul pentru constructii a scazut, iar singura salvare a fost absorbtia fondurilor europene pentru proiectele de infrastructura.
Statul, chiar daca nu va fi in piata cel mai mare client, este un lider de opinie pentru clientii privati. Atunci cand statul nu investeste este un semnal negativ pentru economie. O crestere de 10% este usor de realizat, noi oricum ne aflam pe o treapta inferioara, dar s-ar putea realiza imediat ce investitiile majore vor fi coerente si stabile in piata. (…) Nu este vorba doar la nivel de planuri si proiecte – ci la finantare. Abia in acest moment se va debloca partea economica pe orizontala. Oamenii se vor califica la consum si astfel vor incepe constructiile pe industriile orizontale. Va fi un proces provocat de interventia statului la nivelul investitiilor mari”, a declarat pentru WALL-STREET.RO – Tiberiu Andrioaiei, secretar general in cadrul Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC).
Pe aceasta politica, sustine Andrioaiei, s-a bazat si evolutia din Ungaria.
Pentru a parcurge articolul integral, va invitam sa accesati link-ul: http://www.wall-street.ro/articol/Companii/164911/piata-constructiilor-din-ungaria-va-creste-cu-10-la-suta-in-acest-an-cum-arata-romania.html