Patronatul Societăţilor din Construcţii (PSC) şi Patronatul Producători­lor de Tâmplărie termoizolanta (PPTT) împreu­nă cu Fundaţia Dezvoltarea Popoa­relor, în calitate de solicitant, şi filia­lele acesteia din Cluj şi Arad, au de­marat, în aprilie 2014, implemen­tarea proiectului „Califică-te! Dă-ți o șansă la o viață mai bună!” ca­re vizează calificare forţei de mun­că din sectorul construcţiilor şi alte domenii de activitate. 

Proiectul are un buget de 4.234.730,74 lei și este cofinanțat din Fondul Social Euro­pean prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurse­lor Umane 2007-2013. Investește în oameni! Axa prioritară 2 ”Corela­rea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, domeniul major de intervenţie 2.3 – „Acces și par­ticipare la formare profesională continuă”. 

Proiectul se desfășoară în regiunile București-Ilfov, Vest și Nord-Vest pe o perioadă de 18 luni (18 aprilie 2014 – 17 octom­brie 2015).

Obiectivul general al proiectului îl consituie creșterea competitivității și adaptabilității a 962 de persoane angajate, cetățeni români, din 3 regiuni ale României (București-Ilfov, Regiunea Vest și Regiunea Nord-Vest). 

Astfel proiectul își propune: 

  • Promovarea beneficiilor formării profesionale continue (FPC) în rândul angajaților și întreprinderilor (informare cu privire la oportunitățile de calificare pentru 962 de angajati și 55 de întreprinderi.
  • Furnizarea de programe de formare profesională în următoarele domenii / ocupații:  

o    Lucrător în izolații (nivel 1) 

o    Dulgher – Tâmplar - Parchetar (nivel 2)

o    Confecționer tâmplărie din aluminiu și mase plastice (nivel 2)

o    Fierar – Betonist (nivel 2) 

o    Confecționer geam termoizolator

Durata cursurilor de nivel 1 respectiv 2:

1.      Cursurile de nivel 1 - pregătirea teoretică va avea 120 de ore şi 240 de ore de pregătire practică (durează 3 luni).

2.      Cursurile de nivel 2 - pregătirea teoretică va avea 240 de ore si 480 de ore de pregătire practică. (durează 5 luni).

Pentru cursurile de nivel 1 se acordă o subvenție de 360 lei la finalizarea acestora, pentru cele de nivel 2 se acordă o subvenție de 740 lei.