Patronatul Societăţilor din Construcţii (PSC) şi Patronatul Producătorilor de Tâmplărie termoizolanta (PPTT) împreună cu Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor, în calitate de solicitant, şi filialele acesteia din Cluj şi Arad, au demarat, în aprilie 2014, implementarea proiectului „Califică-te! Dă-ți o șansă la o viață mai bună!” care vizează calificare forţei de muncă din sectorul construcţiilor şi alte domenii de activitate.
Proiectul are un buget de 4.234.730,74 lei și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni! Axa prioritară 2 ”Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, domeniul major de intervenţie 2.3 – „Acces și participare la formare profesională continuă”.
Proiectul se desfășoară în regiunile București-Ilfov, Vest și Nord-Vest pe o perioadă de 18 luni (18 aprilie 2014 – 17 octombrie 2015).
Obiectivul general al proiectului îl consituie creșterea competitivității și adaptabilității a 962 de persoane angajate, cetățeni români, din 3 regiuni ale României (București-Ilfov, Regiunea Vest și Regiunea Nord-Vest).
Astfel proiectul își propune:
- Promovarea beneficiilor formării profesionale continue (FPC) în rândul angajaților și întreprinderilor (informare cu privire la oportunitățile de calificare pentru 962 de angajati și 55 de întreprinderi.
- Furnizarea de programe de formare profesională în următoarele domenii / ocupații:
o Lucrător în izolații (nivel 1)
o Dulgher – Tâmplar - Parchetar (nivel 2)
o Confecționer tâmplărie din aluminiu și mase plastice (nivel 2)
o Fierar – Betonist (nivel 2)
o Confecționer geam termoizolator
Durata cursurilor de nivel 1 respectiv 2:
1. Cursurile de nivel 1 - pregătirea teoretică va avea 120 de ore şi 240 de ore de pregătire practică (durează 3 luni).
2. Cursurile de nivel 2 - pregătirea teoretică va avea 240 de ore si 480 de ore de pregătire practică. (durează 5 luni).
Pentru cursurile de nivel 1 se acordă o subvenție de 360 lei la finalizarea acestora, pentru cele de nivel 2 se acordă o subvenție de 740 lei.