Stimati colegi constructori, va invitam sa participati la simpozionul pe care ASR si PSC il organizeaza la Timisoara unde vom sarbatori pe plan local, Ziua Nationala a Constructorilor.

INVITATIE

Simpozion – Marcarea zilei oficiale a constructorilor din România

Sudarea – factor esențial în asigurarea calității lucrărilor din construcții

 

Organizatori :

Asociația de Sudură din România (ASR) împreună cu Patronatul Societăților din Construcții  (PSC) și Departamentul de Hidrotehnică, Facultatea de Construcții, Universitatea Politehnica Timișoara

Data: 27 septembrie  2022 – ora 15:00

Locație: Departamentul de Hidrotehnică, Str. George Enescu, Nr. 1/A

Tematica:

Colaborarea dintre proiectantul de construcții metalice sudate, executantul acesteia (inginerul constructor)  și inginerul specialist sudor  este imperios necesară.

Complexitatea noilor standarde europene din domeniul sudării, apariția unor materiale noi eficiente, a unor procedee de sudare inovative, cerințele ridicate referitoare la calitatea îmbinărilor sudate, concomitent cu asigurarea siguranței acestora în exploatare conduc la necesitatea implicării în sectorul construcțiilor a unor specialiști calificați în domeniul sudării. Lipsa acestora poate avea consecințe oneroase.

Totodată, este binevenită implicarea în acest sector, atât în activitatea de proiectare, cât și în cea de execuție,  a unor specialiști în inginerie civilă cu  cunoștințe în domeniul sudării.

Simpozionul își propune dezbaterea problemelor menționate și stabilirea unor recomandări cu caracter general în domeniul execuției construcțiilor metalice sudate, inclusiv al pregătirii și calificării în domeniul sudarii a personalului implicat.

Cu ocazia simpozionului va fi marcată ziua oficială a constructorilor din România.

Programul simpozionului:

- Deschiderea oficiala: S. David (presedintele ASR), Ș. Moldt (presedintele Filialei Timisoara a PSC), C. Florescu (directorul Departamentului de Hidrotehnica al UPT)

- Ș. Moldt (PSC) –  Ziua oficială a constructorilor în România

- R. Băncilă (UPT) - Locul și rolul expertului sudor în proiectarea și execuția construcțiilor metalice; conexiunea interdisciplinară între inginerul constructor și specialistul sudor

- E. Petzek (UPT, SSF) - Implicații ale unor deficiențe de sudare la execuția unor structuri sudate recente - Exemple de studii de caz

-  A. Feier (ASR, UPT) - Oportunități de instruire/calificare în domeniul sudării pentru personalul implicat în sectorul construcțiilor

- Intervenții ale participanților

- Concluzii.

Participarea la simpozion este gratuită.

Persoanele interesate să participe sunt invitate să transmită la  Secretariatul ASR (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) formularul de inregistrare completat.