Finantare Europeana pentru Digitalizarea Companiilor din Constructii

Invitatie la Conferinta, marti, 24 Nov, ora 14.00, pe platforma Zoom

 

Clusterul TEC - Technology Enabled Construction, fondat pentru a stimula si sustine digitalizarea si inovatia in industria constructiilor din Romania, are placerea sa va invite, alaturi de Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii, la o conferinta pe tema ‘Finantare europeana pentru digitalizarea companiilor din constructii’, ce va avea loc marti, 24 noiembrie, la ora 14.00, in mediul virtual, pe platforma Zoom.

Conferinta este organizata cu sprijinul Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei si al Ingenius Hub si are scopul de a informa managerii si antreprenorii din constructii cu privire la oportunitatile de finantare pentru proiecte de digitalizare, care sunt disponibile in perioada urmatoare, pana in martie-aprilie 2021.

Digitalizarea este esentiala, in aceasta perioada, pentru orice companie care doreste sa ramana sustenabila si competitiva. Programele actuale de digitalizare au scopul de a sprijini financiar adoptia de instrumente digitale in companii, prin finantarea atat a echipamentelor, cat si a soft-urilor necesare, fie ca acestea sunt softuri dezvoltate pentru o companie, sau sunt licente sau alte tipuri de tranzactii care permit accesul la anumite platforme. De la o simpla semnatura digitala, un website, o platforma de e-commerce, pana la softuri de tip ERP, BPM sau alte softuri specifice, programele actuale permit sustinerea acestora din fonduri europene in proportie de 90%.

Detalii despre toate acestea si mai ales despre cum se pot accesa fondurile disponibile vor fi prezentate in cadrul conferintei, care va avea durata de 90 de minute. Pentru a va rezerva un loc la conferinta gratuita ‘Finantare europeana pentru digitalizarea companiilor din constructii’, va rugam sa completati formularul de inregistrare disponibil la acest link :

https://docs.google.com/forms/d/1L3yt3Q03xi5Jbv0bn6EmLFS5gBbK9eBCRb4_JMF8BD8/edit

Cu stima,
Cristian Erbasu
Presedintele Clusterului TEC

 

 

AGENDA

14.00 – 14.05
Deshidere, setup

14.05 – 14.20
Sabin Sarmas, Presedintele Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei
Planul de digitalizare al Romaniei

14.20 – 14. 30 
Cristian Erbasu, Presedintele Clusterului TEC
Strategia Clusterului TEC de a sprijini inovarea si digitalizarea in constructii

14.30 – 14.40
Radu Vacareanu, Rector, UTCB
Schimbarea de paradigma educationala in ingineria civila

14.40 – 14.50
Corina Marinescu, Arcadia Business Information Modelling.
Importanta demararii procesului de adoptie a BIM in industrie

14.50 – 15.00
Cristian Onofrei, Saidel
Perspective privind standardizarea in industria constructiilor la nivel european

15.00 – 15.10
Rodica Lupu, Fondatoare Ingenius Hub, Director Cluster TEC
Finantare europeana pentru digitalizarea companiilor din constructii. Cum, cand, cine. Conditii

15.10 – 15.20
Radu Margarit, Encorsa
Aplicatii digitale. Demonstratie: robot dedicat managementului resurselor umane

15.20 – 15.30
Alexandru Radu, Arggo Consulting
Aplicatii digitale. Business Process Management. Softuri dedicate industriei constructiilor

15.30
Intrebari si raspunsuri

 

Link-ul pentru participarea la conferinta va fi transmis in timp util tuturor celor ce completeaza formularul de inregistrare. Conferinta este gratuita.

In timpul conferintei, participantii vor mentine microfoanele pe Mute, iar in sesiunea de intrebari si raspunsuri vor folosi butonul Raise hand pentru a se inscrie la cuvant si vor fi invitati pe rand sa adreseze intrebarile. Conferinta va putea ramane deschisa pana cand se adreseaza toate intrebarile.