Marile proiecte de investiții în infrastructura de transport se vor baza mai mult pe finanțare prin POIM 2014-2020 decât prin Programul Operațional Transport 2021 – 2027 sau prin Planul Național de Redresare și Reziliență 2021 – 2026.

Aceasta pentru că lista de proiecte prioritare ce va fi inclusă in POT, precum și lista de proiecte prioritare ce va fi inclusă in PNRR urmează să fie definitivate odată cu finalizarea negocierilor cu reprezentanții Comisiei Europene. Pentru sectorul de transport alocarea UE în cadrul POIM 2014-2020 este de aproximativ 5 miliarde euro.

Conform programării agreate cu Comisia Europeană, fondurile au fost orientate în principal spre dezvoltarea rețelei centrale TEN-T, în particular spre dezvoltarea coridoarelor care traversează România și anume: Rhine–Danube și Orient/EastMediterranean.

În cadrul POIM au fost depuse pana in prezent 225 de proiecte si au fost contractate 121 de proiecte a căror valoare totala este de aproximativ 12 miliarde euro.

 Citeste articolul intreg https://www.arenaconstruct.ro/pe-ce-finantare-se-pot-baza-marile-proiecte-de-infrastructura-de-transport/?utm_source=Newsletter__Newsletter&utm_medium=psc.ro&utm_campaign=newsletter_659409 .