sursa: www.tribuna.ro

 

Constituită în primăvara acestui an, filiala Sibiu a Patronatului Societăților din Construcții  (PSC) și-a ales recent conducerea locală, iar din structură fac parte conducători sau reprezentanți ai câtorva dintre cele mai importante companii de profil de la noi. Președinte a fost ales Cosmin Vîlcu, administratorul CONLAN, iar vicepreședinți Cristian  Pășcuțiu  (TOTAL NSA AG CONSULTING SRL), Mihai Balaban (UNIMAT – Grup CON-A INVESTMENT HOLDING SRL), Victor Leția (BALTUR SIB SRL), Alexandru Priporeanu (PRO HART GROUP),  Cornel C-tin Rabă ( SOLID CONSTRUCT ), Bogdan Luca (DAN-CON SRL), Alina Cornelia Țărean (RSBAURO SRL), Constantin Gheorghe Novac (MGM CONSTRUCȚII GENERALE).

˝Ne preocupă consolidarea industriei în care activăm, creșterea reprezentării acesteia în raport cu autoritățile și întărirea prezenței în comunitate, în cât mai multe direcții. Principalul obiectiv  în acest  moment este atragerea unui număr cât mai mare de membri din domeniu, dar și din domenii conexe ˝ a explicat, pentru Tribuna, președintele Cosmin Vîlcu.

Un loc aparte între prioritățile PSC Sibiu îl ocupă susținerea  Liceului Tehnologic de Construcții și Arhitectură Carol I. De altfel, rolul Patronatului sibian în menținerea formei intiale și actuale a liceului (după apariția Ordinului de fuziune cu Liceul de Arte) este demonstrat prin corespondența cu Ministerul Educației purtată în luna iulie.

˝Ne-a preocupat în mod deosebit păstrarea profilului și identității Liceului Carol și ne-am implicat în demersul de revocare a ordinului inițial. Construim o relație specială cu această instituție, am elaborat un proiect de susținere și ne onorează încrederea pe care Mitropolia Ardealului- proprietarul clădirilor Liceului Carol-   și IPS dr. Laurențiu Liviu Streza personal ne-au arătat-o deja˝ afirmă Cosmin Vîlcu.

Reprezentativitatea PSC Sibiu este regională, cuprinzând inclusiv județele Alba și Mureș, iar programele sale sunt extinse la toate domeniile industriei construcțiilor, fie că este vorba despre proiecte finanțate în folosul comunității, fie că se referă la certificări în domeniul antreprenorial, schimburi de experiență,  formare profesională sau investiții.

Nicolae EREM