Granturi nerambursabile între 50.000 euro și 500.000 euro vor putea fi accesate de către IMM-uri și întreprinderile mari pentru proiecte de independență energetică. Acestea vor fi acordate prin Programul Operațional Infrastructură Mare pentru realizarea de economii de energie specifice clădirilor și construcțiilor industriale/prestărilor de servicii, specifice proceselor tehnologice, precum și pentru producerea de energie verde pentru consum propriu din resurse regenerabile. 

 

Mai exact, prin măsurile de eficiență energetică se finanțează următoarele categorii de investiții:

* Investiții în măsuri de eficiență energetică și de reducere a consumurilor specifice energetice la clădiri și construcții anexe, cu excepția clădirilor administrative sau altor categorii de clădiri care nu sunt destinate activităților de producție/servicii ale întreprinderilor, prin intervenții la anvelopa clădirii, șarpante, învelitoare inclusiv măsuri de consolidare a clădirilor – și construcțiilor anexe.

De asemenea, sunt permise intervenții la sistemele de utilități ale clădirilor, precum și achiziții de echipamente/utilaje/dotări specifice necesare pentru producerea de energie necesare clădirilor și construcțiilor anexe.

Citeste articolul intreg https://www.arenaconstruct.ro/eficienta-energetica-granturi-de-pana-la-500-mii-euro-pentru-imm-uri-si-companii-mari/?utm_source=Newsletter__Newsletter&utm_medium=psc.ro&utm_campaign=newsletter_680349&cn-reloaded=1 .