Posibila abrogare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.114/2018 i-a făcut pe constructorii și dezvoltatorii din Sibiu să reacționeze.

Ieri, 10 iunie, a avut loc o întâlnire a acestora care a avut drept scop discutarea efectelor posibilei decizii a mediului politic de a abroga această ordonanță, precum și găsirea unor soluții pentru ca acest deznodământ să fie evitat. Constructorii susțin că OUG 114 a reprezentat un pas înainte pentru sectorul lor, iar abrogarea ei ar însemna cel puțin trei pași înapoi.

Dezbaterile mediate de Mircea Bulboacă - Prim vicepreședintele al Patronatului Societatilor din Construcții, la care au fost invitați toți cei care dețin afaceri în domeniul construcțiilor și al dezvoltărilor imobiliare, în județul Sibiu, au fost aprinse.

 

Ordonanța 114 a fost făcută pentru noi de la 1 ianuarie în acest an și pentru care Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii a depus un efort substanțial în ultimii ani. Ideea de la care a plecat a fost aceea de a de a ridica pur și simplu câștigurile angajaților noștri. În sectorul construcții, așa cum știți, salariile au fost de-a lungul timpului, și mai ales în ultimii ani, mici față de restul sectoarelor. Și astăzi m-am uitat pe Ziarul Financiar și am văzut că sunt trecute acolo primele cinci domenii în care salariile sunt foarte mari și cinci domenii în care salariile sunt foarte mici. Construcțiile apar la salariile mici. În spatele nostru mai sunt patru domenii. Chestiunea este că, acum, după ce a fost aprobată Ordonanța, în 29 decembrie, la sfârșitul anului trecut, acum ea intră în aprobarea Parlamentului și deja se poartă o serie de discuții în mediu politic sau în presă ca ar trebui anulată. Ordonanța are, într-adevăr, foarte multe sectoare pe care le atinge, printre care și sectorul nostru de construcții, iar anularea ei ar însemna distrugerea a tot ceea ce am câștigat, ceea ce mi se pare foarte grav”, a spus Mircea Bulboacă în deschiderea dezbaterilor.

 

Articolul integral aici: https://sibiu100.ro/economie/167653-video-constructorii-sibieni-reactioneaza-la-abrogarea-oug-nr-114-2018/