Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR – a semnat, miercuri, contractul pentru construcția primei secțiuni a unei autostrăzi care va traversa Carpații: Autostrada Sibiu-Pitești, Secțiunea 1 – Sibiu-Boița. Contractul, în valoare de 612,6 milioane de lei (fără TVA), a fost semnat cu compania PORR Construct SRL.

„CNAIR SA și Compania PORR Construct SRL au semnat astăzi, la Palatul Victoria, contractul pentru proiectarea și execuția Secțiunii Sibiu-Boița (km 0+000 – km 13+170), cunoscută și ca secțiunea 1 a Autostrăzii Sibiu-Pitești”, arată un comunicat transmis miercuri de CNAIR.

„Valoarea contractului cu o lungime de 13,17 km, este de 612.647.863,38 lei fără TVA”, menționează CNAIR.

Proiectarea va dura un an, construcția – 3 ani

„Durata de realizare a contractului – semnat în prezența premierului Viorica Dăncilă și a ministrului Transporturilor Răzvan Cuc – este de 48 de luni, din care 12 luni (1 an) pentru proiectare și 36 de luni (3 ani) pentru execuția lucrărilor”, se arată în comunicat.

„Valoarea estimată a procedurii de licitație a fost de 765.838.999,48 lei fără TVA, iar valoarea contractului semnat este de aproximativ 80% din valoarea estimată”, precizează CNAIR.

Continuare articol aici: https://www.revista-patronatelor.ro/autostrada-sibiu-pitesti-contractul-pentru-sectiunea-1-sibiu-boita-a-fost-semnat-cu-porr-cat-vor-dura-lucrarile/