Schema de ajutor de stat HG 807 /2014 pentru dezoltare regionala prin realizarea de investitii initiale in active fixe de inalta tehnologie pentru realizarea de produse cu valoare adaugata mare, indifferent de dimensiunea solicitantilor este relansata si deschisa pana la acoperirea bugetului.

 

Pot aplica si intreprinderile nou- infiintate care au capital subscris si varsat minim 100.000 lei si nu apartin unor actionari care detin sau au detinut in ultimii 2 ani o alta intreprindere care desfasoara sau a desfasurat activitatea pentru care solicita finantare.

 GhidulSolicitantului HG807 

01.1HG807_Fisa_iulie.20_RO

 

Valoarea proiectului de investitii, fara tva trebuie sa fie de minim 4.5 milioane lei ( echivalentul a minim 1 milion de euro).

Valoarea maxima a finantarii nerambursabile ce poate fi obtinuta pentru un proiect de investitii este de :

  • 37,5 milioane euro – finantare 50% pentru regiunile Nord Est, Nord Vest, Sud, Sud Vest, Sud Est si Centru
  • 26,25 milioane euro – finantare 35% pentru regiunile Ilfov si Vest
  • 7,5 milioane euro – finantare 10% pentru regiunea Bucuresti

Sunt eligibile investitiile care se realizeaza in toate sectoarele de activitate, cu exceptia urmatoarelor 54 de coduri CAEN ( vedeti anexa 1 atasata).

 

Cheltuielile eligibile sunt pentru :

  • Achizitia de active corporale
  • Achizitia de imobilizari necorporale ( maxim 50% din totalul cheltuielilor eligibile) -  active amortizabile care nu au o concretizare fizica sau financiara precum brevete,licente, know – how sau alte drepturi de proprietate intelectuala.

 

Va stau la dispozitie pentru informatii suplimentare.

 

 

Cu stima,

 

Cristina Paun

Consultant Investiții

 

RomActiv Business Consulting s.r.l.