Orasul DOHA, capitala Qatarului, un exemplu al transformarii lumii arabe in epoca moderna, devenita cunoscuta intregii lumi atat datorita turneului de tenis organizat anual cat si faptului ca este un hub al transportului aerian, nu reprezinta un must-see în materie de turism, dar poate fi  o variantă inspirată pentru experiente unice.

Patronatul Societatilor din Constructii - PSC, alaturi de Ministerul Afacerilor Externe Roman, aduce la cunostinta firmelor membre diverse oportunitati - propuneri, in uma carora companiile romanesti sa isi dezvolte activitatea si in afara granitelor tarii.

Va prezentam mai jos, mesajul MAE privind posibilitati de asociere pentru realizarea proiectelor de constructii, livrare materiale, in QATAR.

Oportunităţi de afaceri identificate de Biroul de Promovare Comercial-Economică (BPCE) din cadrul Ambasadei României în Qatar, cu MI-ul nr. 1068/07.07.2020.

Recomandam firmelor romanesti interesate, sa contacteze companiile qatareze pe e-mail (şi eventual dublat cu câte un apel telefonic), transmiţându-le disponibilitatea de a se implica în respectivele proiecte.

Adresele companiilor qatareze care au castigat licitatiile, AICI: ADRESE COMPANII DOHA.pdf

Echipa PSC

MESAJ  INTERNET

 

Expeditor: Doha;    Nr. înregistrare: 1068    Data: 07.07.2020                       Pag. 3

 

Destinatar:

 

                                                Patronatul Societăţilor din Construcţii – PSC

                                               

                   

Tema: 9 noi proiecte de construcţii infrastructură alocate de Compania pentru Lucrări Publice - Ashghal unor firme qatareze

 

          Compania de Lucrări Publice „Ashghal” a alocat la data de 5 iulie 2020, unor firme qatareze de construcţii infrastructură un număr de 9 proiecte de construcţii infrastructură, în valoare totală de cca. 1 mld. usd, care vor deservi 5.111 unităţi rezidenţiale, localizate în diferite zone din nordul şi sudul Qatarului.

          În perioada următoare va fi organizat un forum cu participarea reprezentanţilor firmelor contractante şi producătorii locali de materiale pentru coordonarea utilizării la maxim a produselor naţionale, asigurarea respectării standardelor   Ashghal şi realizarea în termenele stabilite.

          Respectivele 9 proiecte vor asigura cca. 281 km de drumuri, peste 10.350 stâlpi de iluminat şi peste 15.800 locuri de parcare, respectiv 684 km de reţele de canalizare de suprafaţă şi subterane şi de efluenţi trataţi (TSE).

          Se va căuta bazarea într-o măsură mai mare pe producătorii locali de materiale, inclusiv de stâlpi de iluminat, lămpi, conducte de drenaj, marcaje rutiere şi indicatoare, stâlpi de semnale de circulaţie, interblocare, bitum, cabluri de electricitate, bariere de siguranţă etc.

            .

  1. Contract de construcţie drumuri şi infrastructură în Umm Salal, pachet nr.1:

Proiectul a fost adjudecat companiei contractante Hamad Bin Khaled, la o valoare totală de 623 milioane r.q., pentru a servi 591 de parcele. Sfera lucrărilor include lucrări rutiere cu o lungime de aproximativ 35,7 km, trasee pentru pietoni și biciclete, cu o lungime totală de aproximativ 47 km, 1.315 stâlpi de iluminat și 4.310 parcări. În plus, proiectul va asigura rețele de drenare a apelor de suprafață și subterane, o rețea de canalizare și o rețea de epurare.

 

  1. Drumuri şi infrastructură în Al-Meshaf Sud, pachetul nr 9:

Proiectul a fost acordat JV-ului format din „Compania de dezvoltare pentru lucrări rutiere” și „Qatar Building Engineering Company”, la o valoare de 545 mil r.q., pentru a servi 590 de parcele. Proiectul include lucrări rutiere cu o lungime de aproximativ 24,5 km, trasee pietonale și biciclete cu o lungime de aproximativ 46 km și 695 stâlpi de iluminat, pe lângă rețelele de drenare a apelor de suprafață și subterane, o rețea de canalizare și rețeaua de TSE.

 

  1. Drumuri şi infrastructură în Al_Mesahf Sud, pachetul nr. 8:

Proiectul a fost adjudecat companiei „Al-Tawfeeq & Partners Contracting” la o valoare totală de 515 milioane r.q., pentru a servi 356 de parcele. Proiectul include lucrări rutiere cu o lungime de aproximativ 40,5 km și asigurarea a 1.737 de stâlpi de iluminat și 650 de parcări. În plus, proiectul va furniza, de asemenea, rețele de scurgere a apei de suprafață și subterane, o rețea de canalizare și o rețea de TSE.

 

  1. Drumuri şi infrastructură în Al Ebb şi Lebaib, pachetul nr. 2:

Proiectul a fost acordat „Qatar Building Company”, la o valoare totală de 384 milioane r.q.. Proiectul servește 873 de loturi rezidențiale prin construirea a 25,5 km de lucrări rutiere, 51 km de drumuri pietonale și pentru biciclete, peste 4.170 de parcări și aproximativ 2.600 de stâlpi de iluminat. Sfera lucrărilor implică, de asemenea, dezvoltarea infrastructurii, inclusiv rețelele de drenare a apelor de suprafață și subterane, o rețea de canalizare și o rețea de TSE.

 

  1. Drumuri şi infrastructură în Mebaireek, pachetul nr. 1:

Proiectul a fost acordat companiei Boom Construction Company, la o valoare de 355 milioane r.q. Proiectul servește 712 loturi rezidențiale pentru cetățeni și include construcția și dezvoltarea a 54 km de drumuri și asigurarea a 935 de stâlpi de iluminat. În plus, în cadrul proiectului vor fi construite rețele de drenare a apelor de suprafață și subterane, o rețea de canalizare și o rețea de epurare.

 

 

  1. Drumuri şi infrastructură în Al-Wajba Est, pachetul nr 3:

Acesta a fost acordat companiei „Galfar Al Misnad Engineering and Contracting”, la o valoare de 324 milioane r.q. Proiectul servește 417 de parcele pentru subdiviziunile cetățenilor și include construcția și dezvoltarea a aproximativ 23,5 km de drumuri, aproximativ 45 km de drumuri pietonale și biciclete și asigurarea a peste 834 de stâlpi de iluminat și mai mult de 2.280 de parcări. Proiectul include, de asemenea, construcția unei rețele de canalizare, a rețelelor de drenare a apelor de suprafață și subterane și a unei rețele de TSE.

 

  1. Drumuri şi infrastructură în Semaisma sud, pachetul nr. 2:

Proiectul a fost acordat companiei „Al Jaber and Partners Construction and Energy Projects”, la o valoare de 319 milioane r.q. Proiectul servește 627 de parcele pentru cetățeni și include construcția și dezvoltarea a aproximativ 23 km de drumuri, aproximativ 14,5 km de trasee pietonale și pentru biciclete și asigurarea a peste 720 de stâlpi. Proiectul include, de asemenea, construcția unei rețele de canalizare, a reţelelor de drenare a aspelor de suprafaţă şi subterane şi a unei reţele de TSE. 

 

  1. Drumuri şi infrastructură în Mebaireek, pachetul nr. 2:

Proiectul a fost acordat companiei „Boom Construction” pentru o valoare de 286 milioane QR. Proiectul servește 577 de parcele prin construirea a 36,8 km de drumuri, asigurarea a 714 stâlpi de iluminat, precum și dezvoltarea infrastructurii care include rețele de drenare a apelor de suprafață și subterane, o rețea de canalizare și o rețea de epurare.

 

  1. Drumuri şi infrastructură în Al-Wajba Est, pachetul nr. 1:

Proiectul a fost acordat companiei "Galfar Al-Misnad Engineering & Contracting", la o valoare de 263 milioane r.q., pentru a servi 368 de parcele rezidențiale. Proiectul include lucrări rutiere pe o lungime totală de 17 km, asigurând 34 km de poteci pietonale, aproximativ 2570 de locuri de parcare și peste 800 de stâlpi de iluminat, pe lângă rețelele de drenare a apelor de suprafață și subterane, o rețea de canalizare și o rețea de TSE.

 

(Red.: Cons. ec. Neagu Gheorghiţă).

                   

                             Cu aleasă consideraţie,

       

                                                                                           Însărcinat cu afaceri a.i.

                                                                                                         Iulia Zamfirescu