Stimati membri PSC,
Va redirectionam mesajul Ambasadei Romaniei de la Luxemburg.
Echipa
MESAJ INTERNET
Expeditor: LUXEMBURG Nr.: 493 Data: 03.07.2020 Nr. pag: 2
Destinatari:
MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE
Domnului Bogdan Aurescu, ministru
Doamnei Iulia Matei, secretar de stat
Domnului Ștefan Tinca, director general DirPol
Doamnei Antoaneta Barta, director general DBC
Doamnei Mihaela Ștefan-Simion, director general DUE
Doamnei Adriana Romașcan, director cabinet ministru
Domnului Ovidiu Mălureanu, director DDEc
Doamnei Mariam El-Hek, director DEOEC
ADMINISTRAŢIA PREZIDENŢIALĂ
Domnului Leonard Orban, consilier prezidențial
Domnului Cosmin Marinescu, consilier prezidențial
GUVERNUL ROMÂNIEI
Domnului Cosmin Onisii, consilier de stat
Doamnei Gabriela Horga, secretar de stat
MINISTERUL ECONOMIEI, ENERGIEI ȘI MEDIULUI DE AFACERI
Domnului Virgil-Daniel Popescu, ministru
Doamnei Diana Codău, director general DCE
Doamnei Olguța Marian, director DCE
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Domnului Ionel Nicolae Ciucă, ministru
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
Domnului Nelu Tătaru, ministru
Doamnei Oana Grigore, director comunicare
CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE A ROMÂNIEI
Domnului Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie
Domnului Lazăr Comănescu, consilier al președintelui CCIR
Tema: Oportunităţi pentru firmele româneşti de încheiere a unor contracte cu Agenţia NATO de Sprijin şi Achiziţii (NSPA) cu sediul în Luxemburg |
lInformațiile cuprinse în acest mesaj internet sunt proprietatea Ministerului Afacerilor Externe și sunt destinate doar persoanelor menționate mai sus. Dacă nu sunteți una din persoanele de mai sus, vă atenționăm că distribuirea, copierea sau orice altă întrebuințare a acestor informații este strict interzisă, fără acordul destinatarilor. Dacă ați primit acest document din greșeală, vă rugăm să îl distrugeți și să anunțați imediat expeditorul.
Vă semnalăm că, în contextul pandemiei de COVID-19, Agentia NATO de Sprijin şi Achiziţii (NSPA) cu sediul în Luxemburg îşi propune să achiziţioneze materiale sanitare şi de protecţie de la companii din SM NATO, producătoare de astfel de echipamente. Din informaţiile pe care le deţinem, se estimează că NSPA va investi circa 150 de milioane de euro în achiziţionarea acestor echipamente. Pentru a facilita accesul companiilor româneşti interesate de această oportunitate de business[1], reamintim că este obligatoriu ca acestea să se înregistreze în baza de date (SOURCE FILE) a NSPA. Numai în acest fel companiile româneşti în cauză vor putea participa la licitaţiile organizate de NSPA.
Precizăm că, ulterior înregistrării în baza de date a NSPA, companiile româneşti vor putea promova, pe lângă materialele sanitare şi de protecţie personală, şi alte tipuri de produse pe care le au în producţie şi care pot avea relevanţă pentru activitatea NSPA prezentă sau viitoare.
Este de maximă importanţă ca fiecare companie înregistrată în baza de date a NSPA să îşi updateze în mod constant profilul, produsele şi serviciile pe care le oferă, întrucât NSPA selectează în permanenţă companii şi produse conform nevoilor sale, însă exclusiv din baza sa de date. Dacă compania nu îşi actualizează profilul şi oferta, riscă să piardă oportunități de afaceri importante.
NSPA se adresează în mod direct fiecărei entități economice înregistrate în baza sa de date atunci când intenţionează să achiziționeze un produs/serviciu din portofoliul acesteia, transmiţând direct către companie o „Cerere de Ofertă” (Request for Proposal - RFP).
Transmitem, în continuare, o serie de link-uri utile pentru companiile româneşti care sunt interesate să devină furnizori ai NSPA:
- http://www.nspa.nato.int/en/organization/procurement/supplier.htm (link-ul de înregistrare în baza de date a NSPA; înregistrarea este gratuită)
- https://eportal.nspa.nato.int/eProcurement/RFP/PublicRFPList.aspx (cereri de ofertă publicate pe site-ul NSPA)
- http://www.nspa.nato.int/en/organization/procurement/rfp.htm (Portalul Electronic de Achiziții al NSPA unde pot fi vizualizate și cererile de ofertă care nu sunt publicate pe site-ul NSPA; acesta este disponibil doar pentru firmele înregistrate în baza de date NSPA)
- https://eportal.nspa.nato.int/eProcurement/FBO/FutureBusinessOpportunitiesList.aspx (aici pot fi consultate de către companii oportunităţile viitoare de afaceri – Future Business Oportunities - FBO)
- https://www.nspa.nato.int/en/portfolio.htm (portofoliul de afaceri al NSPA)
- https://www.nspa.nato.int/en/organization/Logistics/wses/wses.htm (tipurile de echipamente pentru care NSPA asigură sprijinul logistic în prezent)
Având în vedere cele de mai sus, adresăm către Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, către Camera de Comerț şi Industrie a României, către Ministerul Sănătăţii şi către Ministerul Apărării Naţionale rugămintea de a promova în mod activ această oportunitate de afaceri şi condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a o accesa, pe lângă companiile româneşti din întreaga ţară care produc echipamente de protecţie sanitară, dar şi pe lângă orice companie românească care are în portofoliul său produse sau servicii care ar putea fi căutate de NSPA.
Centralei MAE îi adresăm rugămintea de a efectua demersuri active pentru popularizarea oportunităţilor de business de la nivelul NSPA pe lângă instituţiile statului român cu competenţe în relaţionarea cu mediul de afaceri românesc.
Redactat: Andreea Petrache, prim colaborator, SII
Cu aleasă considerație şi mulţumiri anticipate,
Lilian ZAMFIROIU
Ambasador
[1] Conform site-ului web al Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare al MApN mai multe companii din România sunt autorizate cu titlu temporar să producă echipamente sanitare şi de protecţie (http://ccsmm.mapn.ro/pages/view/77).