Stimati membri PSC, 

Va redirectionam mesajul Ambasadei Romaniei de la Luxemburg. 

Echipa

MESAJ INTERNET

Expeditor: LUXEMBURG               Nr.: 493           Data: 03.07.2020                      Nr. pag: 2

Destinatari:    

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE

Domnului Bogdan Aurescu, ministru

Doamnei Iulia Matei, secretar de stat

Domnului Ștefan Tinca, director general DirPol

Doamnei Antoaneta Barta, director general DBC

Doamnei Mihaela Ștefan-Simion, director general DUE

Doamnei Adriana Romașcan, director cabinet ministru

Domnului Ovidiu Mălureanu, director DDEc

Doamnei Mariam El-Hek, director DEOEC

 

ADMINISTRAŢIA PREZIDENŢIALĂ

Domnului Leonard Orban, consilier prezidențial

Domnului Cosmin Marinescu, consilier prezidențial

 

GUVERNUL ROMÂNIEI

Domnului Cosmin Onisii, consilier de stat

Doamnei Gabriela Horga, secretar de stat

 

MINISTERUL ECONOMIEI, ENERGIEI ȘI MEDIULUI DE AFACERI

Domnului Virgil-Daniel Popescu, ministru

Doamnei Diana Codău, director general DCE

Doamnei Olguța Marian, director DCE

 

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

Domnului Ionel Nicolae Ciucă, ministru

 

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

Domnului Nelu Tătaru, ministru

Doamnei Oana Grigore, director comunicare            

 

CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE A ROMÂNIEI

Domnului Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie

Domnului Lazăr Comănescu, consilier al președintelui CCIR

 

Tema:          Oportunităţi pentru firmele româneşti de încheiere a unor contracte cu Agenţia NATO de Sprijin şi Achiziţii (NSPA) cu sediul în Luxemburg

lInformațiile cuprinse în acest mesaj internet sunt proprietatea Ministerului Afacerilor Externe și sunt destinate doar persoanelor menționate mai sus. Dacă nu sunteți una din persoanele de mai sus, vă atenționăm că distribuirea, copierea sau orice altă întrebuințare a acestor informații este strict interzisă, fără acordul destinatarilor. Dacă ați primit acest document din greșeală, vă rugăm să îl distrugeți și să anunțați imediat expeditorul.

 

Vă semnalăm că, în contextul pandemiei de COVID-19, Agentia NATO de Sprijin şi Achiziţii (NSPA) cu sediul în Luxemburg îşi propune să achiziţioneze materiale sanitare şi de protecţie de la companii din SM NATO, producătoare de astfel de echipamente. Din informaţiile pe care le deţinem, se estimează că NSPA va investi circa 150 de milioane de euro în achiziţionarea acestor echipamente. Pentru a facilita accesul companiilor româneşti interesate de această oportunitate de business[1], reamintim că este obligatoriu ca acestea să se înregistreze în baza de date (SOURCE FILE) a NSPA. Numai în acest fel companiile româneşti în cauză vor putea participa la licitaţiile organizate de NSPA.

Precizăm că, ulterior înregistrării în baza de date a NSPA, companiile româneşti vor putea promova, pe lângă materialele sanitare şi de protecţie personală, şi alte tipuri de produse pe care le au în producţie şi care pot avea relevanţă pentru activitatea NSPA prezentă sau viitoare.

Este de maximă importanţă ca fiecare companie înregistrată în baza de date a NSPA să îşi updateze în mod constant profilul, produsele şi serviciile pe care le oferă,  întrucât NSPA selectează în permanenţă companii şi produse conform nevoilor sale, însă exclusiv din baza sa de date. Dacă compania nu îşi actualizează profilul şi oferta, riscă să piardă oportunități de afaceri importante.

NSPA se adresează în mod direct fiecărei entități economice înregistrate în baza sa de date atunci când intenţionează să achiziționeze un produs/serviciu din portofoliul acesteia, transmiţând direct către companie o „Cerere de Ofertă” (Request for Proposal - RFP).

Transmitem, în continuare, o serie de link-uri utile pentru companiile româneşti care sunt interesate să devină furnizori ai NSPA:

Având în vedere cele de mai sus, adresăm către Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, către Camera de Comerț şi Industrie a României, către Ministerul Sănătăţii şi către Ministerul Apărării Naţionale rugămintea de a promova în mod activ această oportunitate de afaceri şi condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a o accesa, pe lângă companiile româneşti din întreaga ţară care produc echipamente de protecţie sanitară, dar şi pe lângă orice companie românească care are în portofoliul său produse sau servicii care ar putea fi căutate de NSPA.

Centralei MAE îi adresăm rugămintea de a efectua demersuri active pentru popularizarea oportunităţilor de business de la nivelul NSPA pe lângă instituţiile statului român cu competenţe în relaţionarea cu mediul de afaceri românesc.

 

Redactat: Andreea Petrache, prim colaborator, SII

 

Cu aleasă considerație şi mulţumiri anticipate,

 

 

Lilian ZAMFIROIU

Ambasador

 

[1] Conform site-ului web al Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare al MApN mai multe companii din România sunt autorizate cu titlu temporar să producă echipamente sanitare şi de protecţie (http://ccsmm.mapn.ro/pages/view/77).