SOLUTII IN CONSTRUCTII!

 Fiecare zi este o noua zi, un prilej de a fi mai buni, de cunoastere si o sansa in plus pentru aflarea celor mai bune “solutii”. Sa ne adaptam in permanenta, sa cautam si sa oferim solutii in constructii care sa raspunda necesitatilor partenerilor nostri, ramane provocarea constanta a echipei Sipex, pastrand o atitudine pozitivă in tot demersul nostru.

Cu totii visam sa locuim intr-o casa nou-construita si avem preferinte diferite in privinta suprafetei, a materialelor de constructie si a comunitatii in care vrem sa traim. Materialele insa si modalitatea de punere in opera si valoare, reprezinta aspectul asupra caruia preferintele se deosebesc cel mai mult.

Acest context a inspirat Sipex Company in permanenta si intensitatea gandului cu care am pornit la “drum” o regasim si astazi, astfel incat, indiferent de ceea ce ne influenteaza activitatea zilnica, prezenta produselor si solutiilor furnizate de noi in proiectele constructorilor si magazinele partenerilor nostri, ramane singura provocare care ne poate consolida pozitia de lider national in distributia materialelor pentru constructii si finisajelor in constructii.

Incepand din 1997, anul fondarii Sipex, compania si-a desfasurat cu succes activitatea in domeniul distributiei materialelor pentru constructii si finisaje, atat in mediile din zona de consum cat si in cele din zona industriala.

Dupa mai bine de 23 de ani de experienta in abordarea relatiilor cu clientii si partenerii nostri, in anticiparea nevoilor acestora, in gasirea solutiilor optime, ideilor care sa corespunda cel mai bine cerintelor lor, Sipex reuseste sa isi atinga obiectivul, devenind astfel – al doilea distribuitor din Romania in domeniul materialelor pentru constructii si finisajelor in constructii.

Relatiile puternice cu partenerii nostri, reputatia brand-urilor distribuite, atentia si profesionalismul echipei, preturile competitive, sistemul logistic eficient, toate acestea sunt dovezi tangibile in mentinerea anumitor standarde coerente si accesarea altora noi, atat in privinta potentialului de dezvoltare a afacerii cat si a consolidarii pozitiei Sipex Company pe piata de desfacere a materialelor pentru constructii, In Romania.

 Companie

Relatii de parteneriat: Henkel Romania(de peste 20 de ani), Saint-Gobain Construction Products Romania(de peste 15 ani), SANEX SA, Knauf, Austrotherm, Swisspor SA, Baumit Romania, Wienerberger, Tondach Romania, Brikston Construction Solutions SA, Holcim SA, ACO, Holver, Kronospan Trading, Romstal.

In 2017, Meffert A.G devine partenerul companiei Sipex pe piața din România. Din acest moment, timp de 10 ani, compania Sipex va deține licențele  düfa și Profitec pentru România și Bulgaria.

Sipex Company deține în portofoliul său, pe lângă mărcile düfa și Profitec, mărcile „Mesterica” și „Profit”(marci propri).

Daca in 1997, Sipex si-a inceput activitatea cu primul spatiu de depozitare si birouri in Ploiesti(Prahova), in urmatorii 10 ani apar toate celelalte 12 puncte de lucru din: Aricestii Rahtivani (Prahova), Bucuresti, Pantelimon (Ilfov), Focsani, Suceava, Craiova, Rm. Valcea, Cluj, Piatra Neamt, Iasi, Timisoara si Brasov.

Ritmul deschiderii noilor centre logistice, sustinut de idea unei pozitionari geografice strategice, face posibila livrarea in conditii optime pe intreg teritoriul Romaniei.

Pozitia geografica este completata de infrastructura de transport existenta si parcul auto propriu, format din peste 190 de autovehicule din care 100 de autoutilitare asigura transportul si livrarea in timp pentru clientii nostri, in mod constant.

Toate acestea n-ar reprezenta nimic, fara oameni motivati si bine pregatiti! Echipa Sipex numara peste 300 de angajati, structurati in departamente specializate, coordonand activitatile specifice, de la inceput pana la finalizare.

 Departamentul de vanzari este format din 80 de colegi dedicati fie canalului de “retail traditional”,  “business to business”, “APR” sau celui reprezentat de “consultantii tehnici”.

Echipa B2B si consultantii tehnici sunt pregatiti si instruiti de catre echipele tehnice ale producatorilor iar in cadrul Sipex beneficiaza de cursuri specializate in tehnici de vanzare si negociere. Echipa de consultanti tehnici consiliaza, in alegerea de catre clienti a materialelor necesare lucrarilor, din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ si ofera asistenta tehnica in lucrarile de amenajari interioare. Echipa “B2B” impreuna cu consultantii tehnici ofera pachete si solutii tehnice personalizate pe proiecte, cuprinzand o gama completa de produse, servicii specializate pentru firme de constructii, proiectanti, comercianti, arhitecti sau alti specialisti care contribuie la realizarea proiectelor de constructie sau renovare prin produse, expertiza, tehnici, echipamente sau forta de vazare.

Toate echipele de vanzari au la dispozitie sisteme automatizate de vanzare (SFA) care le permit sa fie operativi in ceea ce priveste comenzile si pregatirea acestora pentru livrare.

 Departamentul de achizitii se asigura in permanenta ca detine cele mai bune produse, cele mai bune solutii, la cele mai bune preturi si ca acopera toate nevoile clientilor. Se afla in contact permanent cu producatorii, astfel incat sa fie la curent cu ultimele noutati din domeniu in ceea ce priveste produsele si tehnologiile specifice.

 Departamentul de logistica asigură suport logistic clienților săi prin reteaua de depozite, platforme logistice cu flota de camioane si utilaje specializate in transportul si manipularea marfurilor grele, echipate cu macarale hidraulice si tractiune integrala. Un element important pentru partenerii Sipex este ca pot fi deservite si proiectele in locatii greu accesibile.

Laborator de colorare computerizata (in fiecare centru logistic) in care functioneaza masini de colorat tencuieli decorative, vopsele de dispersii si alchidice in peste 3000 de nuante.

Incepand cu 2017, Sipex a investit in magazinul online (sipex-online.ro) destinat clientilor finali, persoane fizice sau juridice si in dezvoltarea unui portal de vanzari Business to Business destinat partenerilor existenti (www.sipexcomenzi.ro)

Portalul B2B (www.sipexcomenzi.ro) are ca scop simplificarea procesului de vanzare catre parteneri si de reducere a costurilor operationale, prin oferirea unor facilitati self-service pentru acestia (istoric comenzi, facturi, scadentare, etc). Portalul este complet integrat cu sistemul nostru informatic pentru preluarea informatiilor de pret si stoc, a facturilor si a informatiilor despre contul partenerului si trimiterea comenzilor spre procesare.

 Beneficiile alegerii  Sipex Company, sunt:

 acoperirea de piata si capacitatea de distributie mare – sustinuta de centrele logistice din Ploiesti, Bucuresti, Focsani, Suceava, Craiova, Cluj, Piatra Neamt, Iasi, Timisoara, Rm.Valcea si (parc auto propriu, laboratoare de colorare, consultanta de specialitate).

  • gama diversificata de materiale finisaje in constructii si de solutii in amenajari interioare, necesare pentru finalizarea unei constructii :de la produse uzuale, pana la produse speciale sau profesionale, specifice acestui domeniu, pe care doar anumiti furnizori le pot oferi.
  • rol de punte de legatura intre producatorii de materiale de constructii si firmele care pun in opera produsele si solutiile complete oferite de acestia.
  • Calitatea superioara a serviciilor conexe oferite suplimentar activitatii de distributie (informare profesionala si consultanta tehnica adresata atat specialistilor, cat si clientilor, laborator de colorare) 
  • capabilitatea de reprezentare si promovare a unui furnizor nou pe piata din Romania atat pe parte comerciala, tehnica cat si din punct de vedere logistic si distributie.

 Clientii nostri sunt firme care contribuie la realizarea de proiecte de constructie sau renovare, segmentati astfel:

  • Comerciantii, recomerciantii: magazine mici de bricolaj si depozite de materiale de constructii (recomercianti) care au nevoie de produse si solutii complete pentru clientii din localitatile mici din judetele in care suntem prezenti.
  • Constructorii si dezvoltatorii: firme care executa cladiri rezidentiale, proiecte mari rezidentiale, cladiri publice, lucrari de infrastructura etc. care au nevoie de produse si solutii complete profesionale si o logistica speciala pentru realizarea lucrarilor.
  • Constructiile familiale: familii care isi construiesc o locuinta.
  • Micii meseriasi: firme mici de executanti si persoane fizice specializate pe tipuri de lucrari.
  • Intretinerea cladirilor: institutii de stat sau private (scoli, primarii, fabrici etc) care renoveaza punctele de lucru sau cumpara periodic materiale consumabile si  de intretinere care sa indeplineasca caracteristici tehnice impuse de tipul cladirilor in care isi desfasoara activitatea.

Suntem mandri de ceea ce am realizat si pe masura ce devenim tot mai constienti de ceea ce putem realiza, apreciem mai mult cine suntem.

Echipa Sipex