FOCUS - Actualizarea cheltuielilor indirecte

  • PSC
  • Autor Subiect
Mai Mult
acum 3 ani 11 luni #46 de PSC
In data de 24 04.2020 Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii trimite o noua adresa catre Agenția Națională pentru Achiziții Publice si spre stiinta Curtii de Conturi a României .

Au trecut 10 luni de când o consiliere metodologică emisă de ANAP a dat peste cap procedura obişnuită, legală, de actualizare a cheltuielilor indirecte şi a profitului în cazul contractelor de execuţie, ca urmare a modificării cheltuielilor directe.
Au trecut tot 10 luni de când FPSC insistă să se înţeleagă eroarea de abordare şi implicaţiile acesteia în piaţă. Din fericire, unele entităţi contractante responsabile înţeleg că o consiliere metodologică nu poate încălca legislaţia în vigoare, nu poate duce la modificarea ofertei, şi nu tratează aceste cheltuieli ca sumă fixă, aşa cum propune ANAP. Altele însă, aplică punctul de vedere ANAP, chiar dacă contravine Directivei2014/24/UE privind achiziţiile publice si multe din ele nu sunt de acordcu abordarea ANAP.

Ne dorim investiţii, Guvernul României pregăteşte Strategii de dezvoltare, însă toate aceste proiecte au de suferit datorită unor probleme care pot părea minore, dar care descureajează participarea operatorilor la licitaţiile publice, blochează şi îngreunează proiectele aflate în derulare.

FPSC a transmis o nouă adresă conducerii ANAP şi avem speranţa că intervenţia va fi înţeleasă şi se va acţiona în reglarea acestei probleme.

Citiţi adresa FPSC din atasament.

Rugăm operatorii economici care au sau au avut speţe pe această temă, să ne transmită propria experienţă pe acest subiect, fără a transmite informaţii sensibile din punct de vedere al concurenţei, sau detalii care nu intra in categoria informatiilor publice.

Articol preluat site FPSC
Atașamente:

Pentru a participa la discuţie trebuie să aveți un cont de membru activat (Autentificare sau Crează un cont).