Stimati membri PSC,

Patronatul Societatilor din Constructii are placerea de a va aduce la cunostinta invitatia primita din partea Presedintei Asociatiei CASA ROMANIA din Roma - Italia.

Societatile interesate, sunt rugate sa ne contacteze pentru detalii.

 

INVITATIE

 

 

Asociatia Casa Romania din Roma , prin presedinte Simona Beletchi  va invita si doreste sa va faca  cunoscut Evenimentul Bursa Locurilor de Munca Roma 2019 , programat  in perioada 17-19 mai in Roma, adresat societatilor din Romania care doresc sa-si faca cunoscute ofertele de munca.

 

Bursa locurilor de Munca din Roma are ca scop facilitarea incadrarii pe piata muncii din Romania a cetatenilor romani din Roma si imprejurimi care conform ultimilor date statistice numara in jur de  200.000 persoane .

 

Societatile Comerciale din Romania care isi manifesta interesul de a participa, au posibilitatea de a selecta personal  în vederea ocupării locurilor de muncă vacante si de a face cunoscute oportunitatile pe  care le ofera propria companie.

 

La acest eveniment, alături de personalităţi guvernamentale vor fi prezenti reprezentanţi din domeniul comunităţilor de afaceri cat si a unor institutii  locale.

 

Peste 4.000 de invitaţi sunt aşteptaţi să participe la eveniment, pentru un dialog concret şi eficient. Credem ca in acest  mod, cetatenii romani care traiesc in afara granitelor tarii au posibilitatea de a intra in contact direct cu angajatorii.

 

PROGRAMUL si COSTURILE  evenimentului Roma 2019  Bursa Locurilor de  Munca:

 

17 mai                     Zi dedicata vizitarii Romei si anume:

 

             Ora 10,00    Vizitarea Resedintei  Oficiale  a Presedintelui Republicii Italia - Palazzo Quirinale, vizita are o durata de 2,5 ore;

             Ora 13,30    Pranz;

             Ora 16,30   Vizitarea  Romei cu un open bus ;

             Ora 19,30   Cina;

             Ora 22,00   Incursiune in Roma Antica printr-o reconstructie cu efecte speciale  al Foro di Augusto;

 

18 mai 

              Ora 11,00  Deschiderea Oficiala a Bursei Locurilor de Munca Roma 2019;

              Ora 19,00  Sfarsitul dezbaterilor;

              Ora 20,00  Cina festiva pe o terasa cu vedere panoramica;

 

19 mai 

             Ora 11,00   Deschiderea celei de a doua zi a Bursei Locurlor de Munca Roma 2019;

             Ora 19,00   Inchiderea oficiala a Bursei Locurlor de Munca Roma 2019;

 

Costuri:

 

Participarea la acest eveniment are un cost de 1.900 Euro care include toate cheltuielile cu spatiul expozant, cazare  si masa in hotel de patru stele in Centrul Romei (Rome Time  Hotel  apartine lantului hotelier Tridente Collection).

 

Pentru toti participantii vor fi puse la dispozitie telefoane celulare cu minute incluse gratuite pentru a suna in Italia si International nelimitat precum si frigo barul din camera (gratuit pe perioada sejurului).

 

Mentionam ca atat spatiul expozant cat si hotelul se afla foarte aproape de Colosseum, Fori imperiali , Campidoglio .

 

Credem ca evenimentul  Bursa Locurilor de Munca Roma 2019 va crea conditiile optime pentru consolidarea increderii  in societatea romaneasca.

 

Daca considerati ca atat proiectul nostru cat si evenimentul va poate interesa, va stam la dispozitie pentru informatii si  detalii ulterioare .

 

Cu stima,

 

Simona Beletchi

Presedinte Asociatia Casa Romania 

Tel 0039 327 119 2656

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

Asociatia CASA ROMANIA din Roma

Obiectivul Asociatiei Casa Romania  este inscrierea cetatenilor romani prezenti in Italia pe piata muncii din Romania. Ne propunem ca prin organizarea de intalniri  cu  societati din Romania, cetatenii romani care intampina dificultati economice in Italia si nu numai, au posibilitatea de a se informa si intoarce in Romania cu contracte de munca . 

In acest moment in Italia sunt  1.131.839  cetateni romani din care 578.908 locuiesc in nordul Italiei si 362.755 in centru sud.

Pentru a realiza si a indeplini obiectivul propus in cele mai bune conditii, avem nevoie de parteneri cu care sa colaboram, in scopul de a facilita contracte pe piata muncii romanesti. 

În ultimii ani, unul din cele mai dezbătute subiecte în societatea românească a fost și rămâne repatrierea românilor din diaspora. 

Se vorbește despre impactul pe care l-ar avea românii activi pe piața europeana a muncii, dacă s-ar întoarce în România, despre inovațiile, know-how-ul pe care l-ar putea aduce în țară și despre mentalitatea orientată spre muncă și meritocrație pe care ar aduce-o acasă. 

Mai mult, repatrierea românilor plecați este văzută ca o soluție pentru problemele stringente ale României, ca raportul în creștere dintre pensionari și angajați sau scăderea natalității. Ca o comparație, numărul copiilor născuți în România a scăzut cu 15% din 2009 până în 2015, în timp ce numărul copiilor români născuți în străinătate a crescut cu 63% în aceeași perioadă.

 

In acest context  , credem ca un prim pas  este Organizarea Bursei Locurilor de Munca care ar  crea premisele repatrierii.