PRIAevents organizează ediția aniversară cu nr. 5 a conferinței PRIA Fire Safety in Buildings, ONLINE, și vă invităm să dezbatem împreună despre cum putem aplica toate aceste shimbări și despre cum este mai bine să le implementăm în legislația noastră, dar și să descoperi care sunt cele mai bune materiale de construcții, sisteme și proiecte pentru siguranța la incendiu a clădirilor!
Partenerii Principali ai evenimentului sunt: Prysmian Group, Groupama Asigurări și CELCO SA.
SPEAKERI
Printre temele principale din cadrul conferinței Pria Fire Safety of Buildinggs vor fi:
- Cum arată legislația actuală privind siguranța la incendiu în România?
- Normativul de siguranță la foc 118/3 va fi modificat anul acesta?
- Cât de importantă este alegerea cablurilor? Dar a materialelor de construcții?
- Care ar putea fi rolul asiguratorilor?
- Materiale de construcții, sisteme, cabluri, alarme - cele mai noi tendințe
- Eficiența energetică a cladirilor – status România 2020 și anii următori
- Clădirile verzi – ce proiecte de acest fel avem in România și care va fi ponderea lor în următorii ani?
- Cum vor colabora arhitecții, dezvoltatorii, constructorii, consultanții, proiectanții, asiguratorii și furnizorii de materiale de construcții, cabluri și alte materiale în fața provocărilor privind siguranța la foc și eficiența energetică?
- Ce au de făcut companiile pentru a obţine aprobările de a ISU, primarii etc
- Ce e de făcut pentru creșterea siguranței la incendiu în clădirile de birouri? Parcurile industriale? Laturile de magazine, școli, spitale, instituții publice, muzee? Rolul ISSU și DSU
Lectorii sunt:
- Orsolya KOVER – Consilierul Ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației
- George NICULESCU – Secretar de Stat, Ministrul Energiei
- Constantin NISTOR – Chief Commercial Officer, Prysmian
- Raluca VINTILĂ – Corporate Manager, Groupama Asigurări
- Irina ODOR – Director Comercial, CELCO SA
- Robert STRUGARIU – Sef Serviciu Avizare, Autorizare și Reglementări, IGSU
- Dorin BEU – Președinte, ROGBC Transilvania
- Lőrincz BARNABAS – Director Executiv PPTT
- Irinel GHEORGHE – Vicepreședinte, FPSC
- Mihai MEREUȚĂ – Președinte, Liga Habitat
Moderator: Raluca VOIVOZEANU - CEO, PRIA Conferences
De ce este nevoie astăzi sa abordam siguranța împotriva incendiilor clădirilor?
Pentru ca modul nostru de viată s-a schimbat. Societatea se schimba, tehnologia se schimba, nevoile noastre se schimba.
Aceasta înseamnă că și casele noastre și clădirile de birouri, școlile, sălile de concerte, pub-urile etc, se schimba:
- Trăim si muncim in clădiri din ce in ce mai înalte
- Folosim noi produse si metode de construcție atât pentru casa cat si pentru birouri, scoli, grădinițe, săli de sport, stadioane, săli de concerte.
In consecința, comportamentul focului se schimba. In 1950, o camera era cuprinsa de flăcări in 25 de minute. Acum e nevoie doar de 3 minute.
In Romania mor aproximativ 200 de persoane din cauza focului si alte 600 sunt spitalizate in fiecare an. Știm ca natura clădirilor se schimba: industria construcțiilor dezvolta noi soluții inovatoare pe care regulamentul si regimurile de testare existente nu le-au depășit.
Cum facem clădirile din Romania mai sigure la incendiu?
Modificam drastic modul in care construim și totuși regulamentele nu sunt actualizate periodic pentru a reflecta aceste schimbări.
La acest eveniment vor participa: reprezentanți ai MLPDA, MAI, ISU, experți in domeniul incendiilor, pompieri, asociații profesionale din Romania, companii internaționale din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanțuri de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producătorii de materiale, camere de comerț si ambasade, ONG-uri si asociații de proprietari, reprezentanți ai Parlamentului si Senatului, arhitecți, investitori, asiguratori, bănci, avocați si reprezentanți ai mass-mediei.
Pe de alta parte, eficienta energetica a clădirilor devine o necesitate in Europa, pentru a reduce facturile la încălzire si răcire a imobilelor, pentru confort dar mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globala. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeana au nevoie de eficientizare energetica si trebuie luate masurile necesare pentru creșterea siguranței la incendiu. Clădirile verzi si automatizarea sunt un alt subiect extrem de important pe agenda europeana. Ministerul Mediului da startul programului Casei Eficiente Energetic si nu numai.
Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.
PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei în România și Republica Moldova.
Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Fire Safety of Buildings Conference şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe https://priaevents.ro/pria-fire-safety-of-buildings-2021/.