Care este opinia dumneavoastra cu privire la programul Conferintelor locale PSC abordat in toamna acestui an?
Numai prin noi si vointa cumulata si concentrata vom produce modificari benefice pe toate nivelurile activitatii din sectorul constructii."
Participarea la conferintele organizate de PSC a adus in prim plan interesul comun al Patronatelor de a fi reprezentate. Am apreciat ca fiind evident pozitiva si revigorata activitatea patronatului. Deschiderea remarcabila fata de "problemele breslei" a liderilor acestei organizatii incepe sa produca roade chiar si la nivelul legislativ. Mai mult, propuneri legislative initiate de catre PSC s-au transformat in legi concrete chiar in anul 2010. Atragerea marilor companii de constructii in cadrul PSC duce implicit la posibilitatea de a invata din experienta acestora si a punctelor "nevralgice" in care patronatul ar trebui sa se implice.
Din punctul meu de vedere, criza economica a reusit sa puna de multe ori pe baze sanatoase si noi societatile comerciale din domeniul constructiilor. Au fost inlaturate aproape natural, acele societati care au crescut in ultimii ani in mod artificial. Au fost eliminate multe dintre societatile care nu aveau experienta, specialistii sau mijloacele materiale necesare lucrarilor in care se angrenau. Desigur acest proces este in plina desfasurare si are mai multe fatete, unele dintre ele nu chiar benefice. Un aspect negativ al acestui proces este cresterea numarului de someri. Un alt aspect ingrijorator al prelungirii crizei economice, este deplasarea aproape naturala a fortei de munca inspre munca "la negru".
In urma discutiilor purtate cu mai multi membrii ai patronatului nostru, am ajuns la concluzia ca o propunere legislativa de inlesnire (facilitare) in zona PFA (in mod special adaptata la domeniul nostru) ar fi binevenita. In acest sens am propus studierea sistemelor aplicate in Spania si Italia. Acest lucru ar duce la o deplasare a fortei de munca din zona neagra in cea legala, ar da sansa muncitorilor de a se implica in munca, in conformitate cu pregatirea lor si desigur o mai buna colectare a impozitelor prin buna evidenta a fortei de munca existenta pe plan intern.
Sunt satisfacut de activitatea de pana in prezent a patronatului si realizez faptul ca numai prin noi si vointa cumulata si concentrata vom produce modificarile benefice pe toate nivelurile activitatii noastre. Am remarcat bunul raspuns al principalelor ONG-uri care au venit alaturi de patronatul nostru, unde au gasit un mediu propice pentru propagarea ideilor comune.
ing. Laurentiu Urse
Director General
ACTIVITATE PROFESIONALA:
Licentiat Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti
INGINERIE TEHNOLOGICA SI MECANIZARE IN CONSTRUCTII
» specializare inginerie manageriala
» studii constructii ancestrale ( constructii de pamant, zidarii ce au la baza tencuiala de var, termoizoltii ce au la baza produse naturale, acoperiri hidrofuge)
» studii privind constructiile in forma de arcada si de dom
» studii privind constructiile rezistente la seism in baza patentului "U.S. patent 5,934,027"
» activitate de documentare fotografica referitoare la monumentele inregistrate de "institutul National al Monumentelor Istorice"
» promovare si sponsorizare a siturilor arheologice din jud. Tulcea
Patronatul Societăților din Construcții
Patronatul Societăţilor din Construcţii – PSC este membru al BUILD EUROPE, asociatia ce reprezinta dezvoltatorii imobiliari la nivel european şi afiliat prin Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii - FPSC la Confederatia Antreprenorilor si Investitorilor din Romania – CAIR si Federatia Europeana din Industria Constructiilor. - FIEC .
PSC reprezInta interesele companiilor de constructii în cadrul comisiilor de dialog social de la nivelul ministerelor implicate în activitatea de construcţii si este membru fondator al FPSC - singura federatie reprezentativa la nivel de sector de activitate CONSTRUCTII .
Contact
Str. Alexandrina nr. 20-22 Bloc C4, Et. 2, Sector 1, București