02.05.2022

Îngrijorările privind impactul situației creată de invazia rusă în Ucraina asupra finanțării execuției marilor proiecte rutiere din țara noastră sunt minime.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, admite că războiul din Ucraina are și va avea repercusiuni de ordin economic în toată lumea. Însă, ”nu sunt semnale de alarmă vădite că șantierele din România ar fi în pericol iminent să intre în blocaj”.  

    Dacă prețurile vor crește semnificativ la materialele de construcție necesare pentru autostrăzi, drumuri expres, drumuri naționale, poduri și, în general, la orice materiale folosite în contractele pe care le gestionează companiile din coordonarea MTI,

vom veni cu ajustări financiare, dar și cu alte soluții pentru a nu diminua ritmul deja instituit pe șantiere”.

 

Sursele de finanțare pentru majoritatea proiectelor derulate de CNAIR, de exemplu, sunt asigurate din fonduri europene prin PNRR, POT și POIM.

Deci, soluții există pentru derularea proiectelor. Trebuie să subliniez, însă, că nu am să accept ca anumiți constructori să folosească pretextul scumpirii materialelor de construcție pentru a întârzia nejustificat proiectele”, spune ministrul Sorin Grindeanu.

Citeste articolul intreg https://www.arenaconstruct.ro/ministrul-transporturilor-si-infrastructurii-sorin-grindeanu-vom-veni-cu-ajustari-financiare-dar-si-cu-alte-solutii-pentru-a-nu-diminua-ritmul-deja-instituit-pe-santiere/?utm_source=Newsletter__Newsletter&utm_medium=psc.ro&utm_campaign=newsletter_673635 .