Vrem drumuri, autostrăzi sau spitale însă nu are cine să le facă. E o realitate confirmată mai ales de cei care se încăpățănează să construiască în România. Industria are nevoie de sute de mii de muncitori, proiectanți sau ingineri. Prea puțini fac pasul spre acest domeniu. Astăzi, de Ziua Națională a Constructorului, în moment de sărbătoare, s-au căutat soluții pentru ca planurile românilor să ajungă să fie și bine construite.

Poduri, case, şcoli, spitale, drumuri ori rețele de canalizare și apă. Sunt rezultatul creației și muncii a generații de ingineri, proiectanți, diriginți de șantier și nu în ultimul rând a mii de muncitori. Pe scurt, constructorii – criticați uneori pentru calitatea infrastructurii din România. Ei au de anul acesta și o sărbătoare a lor  - Ziua Națională a Constructorului.

Daniel  a fost șofer. Acum lucrează de 19 ani pe șantier ca fierar betonist. Este mulțumit de salariu și are un mesaj și pentru tineri.

Articolul integral aici: http://stiri.tvr.ro/constructorii-cer-for--a-de-munca--romania-duce-lipsa-de-peste-400-de-mii-de-muncitori--ingineri---i-proiectan--i_850250.html#view