Asociatia Studentilor la Constructii din Bucuresti, partenerul Patronatului Societatilor din Constructii a organizat, in perioada 10-17 Aprilie 2013, cea de a doua editie a Proiectului profesional „Saptamana Studentului la Constructii”, cu scopul de a le oferi studentilor la constructii din Bucuresti posibilitatea de a se forma profesional cat mai complet.

Doua dintre firmele reprezentative din domeniul constructiilor - Erbasu Constructii si Bog'Art - ambele membre PSC, s-au implicat activ in sustinerea educatiei studentilor de la constructii, oferindu-le acestora acces in santierele din Bucuresti, ajutand astfel la vizualizarea practica a procedeelor tehnologice si a elementelor de constructii. Aceste activitati sunt strans legate de educatia formala, printr-o relatie de interdependenta care asigura perfectionarea si profesionalizarea viitorilor ingineri.

Va prezentam cateva testimoniale ale studentilor care au participat la acest eveniment:

Unul dintre studentii care a vizitat santierele Erbasu a declarat ca ,, mi-a placut ca am putut vizita mai multe santiere intr-o zi, fiecare cu specificitatea lui" si a propus ca la editia urmatoare a evenimentului sa se organizeze un concurs cu machete.

,,Mi-a placut faptul ca am vizitat cladiri pe care nu cred ca voi avea ocazia sa le mai vizitez vreodata, datorita protocoalelor. Firmele ce au participat au fost diverse si cele mai remarcabile de pe piata romaneasca. Aplicatiile facute de Hilti, care a devenit un mic workshop in care au participat toti cei inscrisi. Per total a fost cel mai reusit dintre cele 2 de pana acum". a fost declaratia unui alt student, care a participat la activitatile desfasurate la Skytower, Crystal Tower, Catedrala Neamului si Aplicatii Hilti.