Patronatul Societatilor din Constructii, in parteneriat cu Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat au desfasurat un program pilot in Romania, privind monitorizarea programului de reabilitare termica a cladirilor. Prin intermediul acestei colaborari s-a urmarit sprijinirea societatii civile, acordarea de consiliere gratuita in vederea supravegherii lucrarilor de reabilitare termica a cladirilor, cresterea numarului de lucrari si promovarea conceptului de reabilitare termica.

In cadrul programului, membrii si reprezentantii asociatiilor de proprietari au fost informati despre: probleme administrative / juridice in derularea programului, probleme tehnice, instruire referitor la aplicarea corecta a termosistemului, instruire cu privire la drepturile si obligatiile asociatiilor de proprietari precum si instruire referitor la urmarirea lucrarilor.

In sustinerea intereselor constructorilor s-au urmarit obiectivele: cresterea suportului locatarilor in derularea activitatilor, prevenirea reclamatiilor nefondate, imbunatatirea imaginii constructorilor si imbunatatirea dialogului cu beneficiarii si institutiile terte (Prefectura Municipiului Bucuresti, Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, RADET BUCURESTI, DISTRIGAZ, 3D ROMANIA).

Totodata, a fost vizat si un aport adus locatarilor prin obtinerea unei calitati superioare a lucrarilor de reabilitare termica, transparentizarea procesului de derulare a proiectelor si descurajarea actelor contraventionale cu incidenta asupra bunurilor constructorilor si locatarilor.