Puteti urmari venimentul live accesand link-ul https://bit.ly/2SyFd8U

 

PRIAevents și Consiliul Concurenței vă invită la prima dezbatere online despre concurență în situația actuală de criză, videoconferința, PRIA COMPETITION, în 7 mai 2020 LIVE de la ora 11,00.   

De data acesta va fi ediție specială cu teme multiple despre ce modificări sau derogări se fac în stări de urgență / situații de criză și despre obligativitatea respectării normelor concurențiale inclusiv în aceste vremuri.

Dl. Bogdan CHIRIȚOIU, Președintele Consiliului Concurenței din România a acceptat invitația noastră de a participa LIVE la eveniment.

Alături de dânsul, au răspuns pozitiv invitației noastre și Mihaela ION – Partner, Popovici Nițu Stoica și Asociații, Dragos DAMIAN – CEO, Terapia și George BĂDESCU – Director Executiv, Asociația Marilor Rețele Comerciale (AMRCR).

Pentru vizionare gratuită vă invităm sa accesați  linkul  următor: https://priaevents.ro/inregistrare-conferinta-online-2020/

Astfel, Priaevents , oferă comunității de business din România, cât timp evenimentele din sălile de conferințe, nu se mai derulează, ocazia de a continua dezbaterile pe teme importante pentru afacerea  fiecăruia.

Ce este important? Reglementările concurențiale nu sunt suspendate pe perioada crizei. Siguranta angajatilor/colaboratorilor, asigurarea fluxului necesar pentru continuarea activității - toate sunt prioritare acum. Cu toate acestea, experiența trecută arată că, în situații de criză compliance-ul este uneori uitat/minimizat ca importanță. Tocmai de aceea – privind spre cazurile trecute - este necesar ca și în această perioadă să respectăm reglementările concurențiale.

De ce? Pentru că după ce se termină toată această perioadă de criză trebuie să raspundem pentru acțiunile noastre. COVID 19 poate fi cel mult o circumstanță atenuantă, însă nu ne va exonera total de acțiunile / efectele potențial anticoncurențiale vizate de Consiliul Concurenței.

Cât de activ a fost Consiliul Concurenței în aceasta perioadă? Care au fost recomandările acestuia? Ce se întamplă cu investigațiile în derulare? Dar cu concentrările aflate în analiză?

Temele pe care le vom aborda:

 • Noutăți adoptate la nivel RO și UE. Ce modificări sau derogări se fac în situație de criză? Pentru ce tip de companii?
 • Obligativitatea respectării normelor concurențiale pe timpul crizei pentru toate tipurile de companii din toate sectoarele de business
 • Ce recomandări sau amenzi s-au dat la nivel UE în această perioadă?
 • Ce sectoare sunt în lupa Consiliului Concurenței din România în aceste momente de criză?
 • Cum vor face autoritățile de concurență verificarea pentru aceste luni de criză?  
 • Unde vor fi aplicate cele mai multe sancțiuni? Ce sector a avut cele mai multe investigații în perioada de criză?
 • Ce trebuie să știe companiile in această perioadă de criză pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței? Ce ar trebui să știe atunci când cumpară o companie? Atunci când stabilesc prețurile? Atunci când fuzionează cu o altă companie? Atunci cand discută cu acele companii care fac parte din același segment de piață?
 • Ce trebuie să știe asociațiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței în această perioadă de criza? Care sunt liniile pe care nu le pot depăși? Cum să evite problemele de concurență/antitrust? Ce pot stabili în cadrul adunărilor și grupurilor de lucru online?
 • Pot fi implementate cooperări între autorități publice și întreprinderi pentru a raspunde activ situației generate de prezența COVID?
 • Care este rolul consultanților pentru creșterea culturii concurențiale în mediul de afaceri?
 • Ajutoarele de stat – cum pot fi acordate acestea ? Care este rolul Consiliului Concurenței ?

Vă mulțumim și ne-am bucura să puteți viziona online.  Completati gratuit formularul urmator https://priaevents.ro/inregistrare-conferinta-online-2020/ , daca doriti sa primiti  va inregistram si pe platforma Eventlink360, ca sa puteti sa faceti schimb de contacte.

Dacă aveți sugestii pentru teme pe care să le abordăm în cadrul acestui eveniment și întrebări pentru lectori, puteți să ne scrieți ca reply la acest email.

Vă așteptăm LIVE!

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO at PRIA

P | 031 4219254

C | 0744 584 661 / 0723 12 14 18

E | Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

www.priaevents.ro

www.priainfo.ro