CONFERINȚA DE INSTALAȚII CONTRACTOR tema centrală - SIGURANȚA LA INCENDIU - 22-23 Martie 2016 Hotel Radisson Blu, București

 
CONTRACTOR - CONFERINȚA DE INSTALAȚII 2016 este un eveniment dedicat proiectanților și inginerilor în instalaţii, aducând în prim plan bunele practici din domeniul instalațiilor din România și Europa, precum și proiecte premiate la nivel național și internațional. Conferința reunește peste 150 de ingineri şi proiectanți români. CONTRACTOR se desfășoară simultan cu Conferința Internațională de Arhitectură și Design Interior GIS, eveniment la care sunt așteptați 250 de arhitecţi şi designeri, alături de speakeri invitați din  Finlanda, Thailanda, Franța, Marea Britanie, Italia, Spania, Slovenia, Olanda, Bulgaria, Portugalia, Belgia, Cehia, Grecia, Ungaria, Israel și România.
 
Din program: 22 martie, 13.00-14.00 Dezbatere internațională ”SIGURANȚA LA INCENDIU“ ÎN SPAȚIUL CONSTRUIT DIN ROMÂNIA - Care sunt măsurile de protecție la incendiu şi cum se aplică ele în Europa? 22 martie, 14.00-17.50 Sesiune plenară ”SIGURANȚA LA INCENDIU“ - STUDII DE CAZ și LEGISLAȚIE „Siguranța la incendiu” în Franța, Germania, România. Moderator: Arh. Florin ENACHE - Membru al Consiliului National al Ordinului Arhitectilor din Romania, Coordonator al grupului de lucru „Siguranța la incendiu” Speakeri din cadrul conferinței din 22 martie:
  • Liviu MATEESCU – Președinte al Asociației Române pentru Tehnica de Securitate
  • Prof. Dr. Ing. Niculae MIRA – Președinte al Societății de Instalații electrice și Automatizări
  • Eng. Arch.  Mihai Horia NICOLESCU –Vicepreședinte Asociația pentru Securitate la Incendiu;
  • Dr. eng. Sorin Calotă - Vicepreședinte Asociația Română a Inginerilor de Securitate la Incendiu;
  • Lect.dr.eng. Ion Anghel – Academia Poliție „Al.I.Cuza” București– Facultatea de Pompieri;
  • Dr. arh. Bogdan Bănică – Cercetător științific Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București;
  • Eng. Ovidiu Mihalache - Specialist expertizări și verificări Construcții;
Teme în discuție: „Siguranța la incendiu în spațiul construit din România – legislație- studii de caz din Franța, Germania, SUA, România”; „Probleme de interior din zona fațadelor, implicații în proiectare, din punct de vedere al siguranței la incendiu”; „Rolul arhitectului în stabilirea măsurilor de siguranță la incendiu”;  „Utilizarea soluțiilor speciale pentru lemn pentru protecția la foc”; „Cortine rezistente la foc – noul concept al barierelor invizibile anti-foc”; „ Cum putem crește azi, în România, cu cheltuieli minime, nivelul real al siguranței la foc?”; „Evaluarea riscului de incendiu-o necesitate” 23 martie 2016: 10.00-15.45: 4 paneluri tematice de tip dezbatere, cu temele: „Calitatea aerului în spațiile interiorare” (interval orar 10.00-12.00) ; „Securitatea în spațiile interioare” (interval orar 12.15-12.50)”; „Securitatea la incendiu în spațiile interioare” (interval orar 12.50-13.30); „Sisteme de iluminat în spațiile interioare” (13.30-15.45); Teme în discuție: prezentări de sisteme și soluții inovative pentru siguranța la incendiu; securitatea la incendiu din perspectiva proiectării și execuției lucrărilor de instalaţii în spațiile publice; ventilarea și condiționarea clădirilor publice; soluții de eficiență energetică în clădiri. Moderatori:
  • Ing. Stelian Arion – Vicepreședinte al ARTS- Asociația Română pentru Tehnica de Securitate;
  • Cristian Șoricuț – Vicepreședinte al ARTS – Asociația Română pentru Tehnica de Securitate;
Speakeri din cadrul conferinței din 23 martie:
  • prof.dr. Ștefan Stănescu – Membru fondator al Asociației Inginerilor de Instalații din România;
  • conf.dr.ing. Daniel Popescu – Universitatea Tehnică de Construcții București, Facultatea de Ingineria Instalațiilor;
  • Dan Vătăjelu – Președinte Asociația Română pentru Iluminat;
  • Ing. Rafael Andrei Mărculescu – Președinte Asociația KNX România;
 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

INREGISTRARE PARTICIANTI (Taxa de participare: 115 Euro+TVA)